Televizier Gala-stress in Chateau Meiland: ‘je lijkt wel een zwarte zwaan’

In Chateau Meiland vanavond zagen we hoe het gezin zich voorbereidde op het Televizier-Ring Gala. Terwijl Maxime vrolijk de ene na de andere jurk past, is Martien openhartig over zijn haat-liefde verhouding met het gala.

Chateau Meiland

“Ik weet niet waarom. Ik krijg er stress van”, vertelt Martien. Ieder jaar weer is het raak, ook al weet hij dat ze toch niets zullen winnen. “We zijn niet genomineerd”, aldus Martien. Maxime deelt deze gevoelens niet met haar vader, zij heeft nergens last van. Tijdens het passen van jurken, legt ze uit waarom. "Het is het event van het jaar”, aldus Maxime, en dan wil ze uitpakken. “Ja, ik hou d'r van.”

Te veel

Martien en Maxime hopen dat ze Erica voor de gelegenheid in een jurk kunnen hijsen, maar dat lijkt te mislukken. "Het is gewoon te veel jurk", houdt Erica de boot af wanneer ze een zwart exemplaar vol veren aan haar voorleggen. Als ze tegen haar zin in, alsnog de jurk uitprobeert, zijn Maxime en Martien keihard. “Je lijkt wel een zwarte zwaan”, kirt Martien.

Event van het jaar

Erica besluit toch maar voor een roze pak te gaan, maar alsnog is de familie niet tevreden. “Ze heeft het helemaal niet goed gestijld”, klaagt Martien. Maxime legt uit waarom haar eisen zo hoog zijn. “Ik vind niet dat je in een jurkje kan gaan staan die je zelf op de markt hebt gekocht, dit is het event van het jaar.” 

Matige reacties

Ondanks de mooie cijfers, waren de kijkers vorige week niet echt enthousiast over de eerste aflevering van het nieuwe seizoen die ze 'te gescript' vonden. Ook vanavond zijn de reacties op twitter gemengd. Volgens een kijker 'is er niet meer doorheen te komen'. Een ander laat weten het juist 'gewoon weer leuk'  te vinden.

Chateau Meiland is iedere maandag om 20:30 te zien op SBS 6.