Televisieserie The Dark Tower in de maak

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Televisieserie The Dark Tower in de maak

Televisieserie The Dark Tower in de maak

|
|

Laatste update:

Na de lauwe ontvangst van The Dark Tower leek de geplande televisieserie van de baan. Maar er zit nog leven in de duistere fantasyreeks van Stephen King!

Magnum opus

Met titels als Gerald’s Game, 1922 en natuurlijk de kaskraker It was 2017 het jaar van Stephen King! Maar uitgerekend de langverwachte verfilming van Kings epische fantasyreeks The Dark Tower stelde zwaar teleur aan de bioscoopkassa. Toch is daarmee de geplande televisieserie nog niet van de baan. Amazon heeft nog steeds grote plannen om het magnum opus van Stephen King te vertalen naar het kleine scherm.

Reboot

In een interview vertelt de horrorkoning: “De tv-serie die ze nu aan maken zijn… Het is nog even afwachten wat daarmee gebeurt. Het wordt een reboot, dus we moeten maar zien hoe dat uitpakt.” King lijkt dus nog niet heel overtuigd van het project. Glen Mazzara, de showrunner van het derde seizoen van The Walking Dead, zal in ieder geval de leiding hebben over de serie. De pilot is geschreven door de scenarist en de regisseur van de bioscoopfilm, maar na het floppen van dat project is het onzeker of Amazon dit scenario als basis neemt. Ook is nog onbekend of Idris Elba terugkeert in de rol van Roland Deschain.

Naast The Dark Tower werkt Amazon momenteel ook aan een fantasyserie gebaseerd op The Lord of the Rings. Uiteraard hoopt de streamingdienst met deze titels het gat op te vullen dat Game of Thrones binnenkort achterlaat!

Lees verder