Cast Friends bij fontein

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Cast Friends bij fontein

Tekstschrijver openingstune Friends overleden

|
|

Laatste update:

Tien seizoenen lang opende Friends met ‘I'll be there for you’ van The Rembrandts. Maar vandaag werd bekend dat de schrijver van die pakkende openingstune is overleden.

Emmy

“So no one told you life was gonna be this way…” Zelfs als je niks hebt met Friends, zing je de openingstune van deze sitcomklassieker moeiteloos mee. Hoewel het nummer op naam staat van The Rembrandts, is het deuntje geschreven voor een belangrijk deel geschreven door Allee Willis. Zij werd zelfs genomineerd voor een Emmy vanwege haar muzikale bijdrage aan de hitserie. Opvallend genoeg waren de Friends-acteurs niet bepaald fan van het lied dat tien seizoenen lang hun avonturen inluidden.

Onsterfelijk

Deadline maakte vandaag bekend dat Allee Willis gisteravond is overleden. En hoewel het openingsnummer van Friends een van haar herkenbaarste deuntjes is, is dat zeker niet het enige liedje waarmee zij zich onsterfelijk heeft gemaakt. Willis schreef namelijk ook de onverwoestbare discokraker ‘Boogie Wonderland’ van Earth, Wind & Fire. Daarnaast won zij onder meer een Grammy Award voor de soundtrack van de klassieke actiekomedie Beverly Hills Cop. Willis is 72 jaar oud geworden.

Lees verder