Teaser van Netflix-serie The Rain is duister en retespannend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Teaser van Netflix-serie The Rain is duister en retespannend

Teaser van Netflix-serie The Rain is duister en retespannend

|
|

Laatste update:

Zoals we al weten steekt Netflix 1,75 miljard dollar (een slordige 1,66 miljard euro) in het produceren van meer dan 90 Europese producties – en daar plukken we binnenkort de eerste vruchten van!

Begin mei is namelijk het eerste seizoen van de thriller The Rain te zien; de allereerste Deense Netflix Original-serie. En dat doet ons goed, want de meeste Scandinavische producties vallen prima in de smaak (denk aan The Bridge en Borgen).

Door een agressief virus is bijna de volledige Scandinavische bevolking uitgeroeid. Dit virus werd – de naam doet het al vermoeden – verspreid door de regen. Natuurlijk zijn er in dit soort verhalen altijd wel een paar overlevenden, anders zou het snel klaar zijn. 

Who's the boss?!

Een Deense broer en zus gaan in het post-apocalyptische tijdperk op zoek naar ieder ander teken van leven. En dat vinden ze.

Ze sluiten zich aan bij een groep jonge survivors en proberen samen, in de serie inmiddels zes jaar later, een nieuw bestaan op te bouwen in het doodgebloede Scandinavië. Best boeiend, want wat zou jij doen als je met een schone lei opnieuw kon beginnen?

Some things never change

Toch zijn er een paar dingen die zelfs een apocalyps niet veranderen kan. Zo worstelen deze jongeren ook gewoon met problemen in de liefde, jaloezie en andere vervelende dingen die horen bij het leven. Behalve belasting betalen. 

Maar niet getreurd! The Rain is absoluut geen dertien in een dozijn-serie, hoewel de setting daar wel een beetje aan doet denken. 

Het eerste seizoen van The Rain bestaat uit acht afleveringen en is vanaf 4 mei te zien op Netflix.

Lees verder