Team achter Sesamstraat sleept poppenfilm voor de rechter

Veronica Superguide logo
Team achter Sesamstraat sleept poppenfilm voor de rechter

Team achter Sesamstraat sleept poppenfilm voor de rechter

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het leek de makers van The Happytime Murders zo'n leuk idee: laten zien wat de poppen uit Sesamstraat en The Muppets allemaal doen als ze niet met kinderen bezig zijn. Sesamstraat zelf is er iets minder blij mee.

In de nieuwe film van Melissa McCarthy trekt ze er als detective op uit om een seriemoordenaar op te sporen in een wereld vol poppen. Die een vrij bizar leven hebben, van wilde seks tot overmatig drugsgebruik. Pikant detail is dat The Happytime Murders geregisseerd is door Brian Henson, de zoon van Jim Henson, die de poppen ooit bedacht.

Sesame Workshop, het bedrijf achter de Amerikaanse versie van Sesamstraat, is nu boos omdat de film in de trailer en in advertenties de indruk wekt dat de film iets met de kinderserie te maken heeft. Omdat de tagline 'No Sesame, All Street', regelmatig langskomt vreest het Sesamstraat-team dat Amerikanen het verschil tussen de klassieke poppenserie en de extreem satirische Hollywoodproductie niet zullen herkennen. Ze nemen hun klacht behoorlijk serieus en slepen de filmmakers voor de rechter. 

In de aanklacht staat niet alleen dat 'de vulgaire film het imago van Sesamstraat aantast' maar ook dat mensen na het zien van The Happytime Murders nooit meer hetzelfde naar Sesamstraat kunnen kijken. De filmmakers zeggen in een reactie het jammer te vinden dat Sesamstraat de humor van hun film niet in kan zien en vol vertrouwen de gang naar de rechter tegemoet te zien. 

The Happytime Murders is -als alles volgens plan verloopt- vanaf 16 augustus 2018 in de Nederlandse bioscopen te zien. 

Lees verder