Survivallers bikkelen door terwijl programma al van de buis is

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Survivallers bikkelen door terwijl programma al van de buis is

Survivallers bikkelen door terwijl programma al van de buis is

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Dat is zuur, de deelnemers van het Britse survivalprogramma Eden werden uitgedaagd om een jaar lang in de wildernis te overleven. Minpuntje: de show werd zonder weten van de kandidaten vroegtijdig van de buis gehaald.

Lage kijkcijfers

Vroegtijdig? Dat kun je wel zeggen, ja. Eden heeft het maar drie weken uitgehouden op Britse televisie, daarna besloot Channel 4 ermee te stoppen. De reden hiervoor waren waarschijnlijk de lage kijkcijfers: de eerste keer dat het werd uitgezonden, trok de show 1,7 miljoen kijkers, maar dit slonk al gauw naar zo’n 800.000 mensen. Voor Britse begrippen zeer weinig. 

Eden

Eden lijkt een soort combinatie tussen Utopia en The Island, alleen moesten de deelnemers het in hun eentje rooien en een leven in de wildernis opbouwen. Dertien van de drieëntwintig deelnemers stopten al binnen enkele weken met het programma vanwege honger, ruzies en zelf pesten. Slechts tien haalden de eindstreep, maar ze hadden geen idee dat het experiment allang gestopt was. “Het ging allemaal totaal anders dan ons van tevoren was verteld. Dit programma is extreem misleidend geweest”, aldus deelnemer Tom. 

Experiment

Channel 4 heeft gereageerd op de commotie en houdt vast aan de boodschap dat Eden een experiment was. “We hadden geen idee of het programma zou aanslaan. De hoogte- en dieptepunten worden nog uitgezonden.” Dat is dus nog het enige dat de kandidaten rest. Later dit jaar zal het programma weer terugkeren op televisie.  

Lees verder