Suits-acteur Patrick J. Adams neemt het fel op voor Meghan Markle

Patrick J Adams en Meghan Markle

Patrick J. Adams, Mike Ross in advocatenserie Suits, neemt het op voor zijn oud-collega Meghan Markle. In een reeks superfelle tweets kraakt hij het Britse koningshuis af. Hij vindt het onverteerbaar dat Buckingham Palace vermeend pestgedrag van Meghan onderzoekt.

Patrick vind het "een schaamteloze actie van een instituut zonder enig fatsoen". Hij herkent zich totaal niet in het beeld dat sommigen van Meghan hebben. Volgens hem was ze altijd enthousiast, vriendelijk en meewerkend. "Ze bleef dezelfde persoon en collega terwijl de roem, prestige en macht toenamen."

Dé podcast over series en films!

'Pestgedrag' Meghan

Oud-paleismedewerkers klapten in The Times uit de school over Meghans vermeende pestgedrag. Belachelijk, reageert een boze Patrick. "Het is obsceen dat de koninklijke familie, wier nieuwste lid momenteel in haar buik groeit, nu de beschuldigingen versterkt van ‘pesten’ door een vrouw die nota bene zelf min of meer genoodzaakt was Engeland te verlaten om haar gezin en mentale gezondheid te beschermen."

Giftige sfeer

Hij vindt dat de Britse pers zich enorm 'giftig' opstelde tegenover de oud-actrice. "Ik werd ziek van de eindeloze racistische, smadelijke, zure kritiek die allerlei media over haar uitstortten. Maar ik wist dat Meghan sterker was dan veel mensen denken en dat ze er spijt van zouden krijgen dat ze haar hebben onderschat."

Harry en Meghan bij Oprah

Patricks pittige tweets komen in de week dat het nu al geruchtmakende interview van Harry en Meghan met Oprah Winfrey op tv komt. Hierin belooft Meghan flink wat loeihete royal tea te spillen over haar tijd binnen de paleismuren en de behandeling van de royal fam. Voor de Nederlandse royalty-fans is er trouwens goed nieuws: Net5 zendt het interview volgende week uit.