Brian Cox Succession

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Brian Cox Succession

Succession-ster Brian Cox is team Amber Heard

|
|

Laatste update:

Brian Cox, bekend als pater familias Logan Roy in de HBO-serie Succession, geeft weinig om het maken van vrienden. In twee interviews maakt hij eerste korte metten met Johnny Depp en deelt hij ook nog een sneer uit aan medespeler Jeremy 'Kendall' Strong. Oh en de tv- serie Billions is te lang doorgegaan. Dat je het weet.

Interviewkanon Brian Cox

Toch fijn, zo’n acteur die weet wat er van hem verwacht wordt in een interview. Brian Cox stelt wat dat betreft nooit teleur. Hij neemt eigenlijk nooit een blad voor de mond en zo kwam hij deze week drie keer in het nieuws met zijn opmerkelijke uitspraken. Bijvoorbeeld over de zaak van Johnny Depp tegen z’n ex-liefje Amber Heard. Dat Brian niet echt een fan is van Johnny bleek al eerder toen hij hem in zijn boek ‘so overrated’ noemde. Nu neemt de acteur het in een interview met The Times ook op voor Amber, voor wie hij het vooral zielig vindt. "I think she got the rough end of it." Volgens Brian heeft Johnny het vooral aan zijn status als publiekslieveling te danken dat hij de zaak gewonnen heeft.

Aanstellerige ‘American shit’

In een vraaggesprek bij het filmfestival van Toronto nam hij vervolgens het zogenaamde method acting onder vuur. Brian: “Ik heb niets met die Amerikaanse shit, waarbij je elke keer een religieuze ervaring moet hebben als je een rol speelt.” Opvallend, als je bedenkt dat zijn collega Jeremy Strong, die zoon Kendall speelt in Succession, nu juist bekend staat om de manier waarop hij zich onderdompelt in een rol. Het is overigens niet de eerste keer dat Brian zich hierover uitspreekt. Eerder zei hij al eens over Jeremy dat hij het doodvermoeiend vindt, die manier van spelen.

Billions over de houdbaarheidsdatum

De laatste klap die Brian uitdeelde was aan de makers van de serie Billions, die over de houdbaarheidsdatum heen zou zijn. Hij reageerde op een vraag over hoe lang Succssion nog door zou gaan en of er een vijfde seizoen zou komen. “Ik weet het niet. […] Ik wil vooral niet te lang blijven hangen, zoals Billions, dat inmiddels wel over z’n houdbaarheidsdatum heen is. Dat zal ons niet gebeuren.

Succession won onlangs vier prijzen tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Emmy’s, waaronder de award voor beste dramaserie

In het voorjaar verschijnt seizoen 4 van Succession op HBO Max.

Lees verder