Stripreeks BLACK komt naar het witte doek

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stripreeks BLACK komt naar het witte doek

Stripreeks BLACK komt naar het witte doek

|
|

Laatste update:

Het grote succes van de Marvel-film Black Panther smaakt natuurlijk naar meer. De bekende regisseur Seith Mann is volgens Deadline aangetrokken om de stripreeks BLACK naar het witte doek te brengen. BLACK vertelt het verhaal van hoe de wereld en uit zou zien als alleen zwarte mensen superkrachten zouden hebben.

BLACK vertelt het verhaal van een aantal donkere superhelden die na het overleven van een aanval van de politie wegens racistische profilering een keuze moeten maken tussen het nemen van wraak voor zichzelf, of te gaan voor een eeuwige verandering voor de maatschappij.

Volgens de makers van BLACK was het lange tijd ondenkbaar dat hun strip de weg naar de bioscoop zou vinden, maar Black Panther heeft laten zien dat het in Hollywood ook anders kan. De Marvel-hit stevent af op een wereldwijde opbrengst van anderhalf miljard dollar. Overigens hebben Marvel en Disney niets te maken met de verfilming van BLACK, de rechten daarvan zijn in handen van de kleinere producent Studio 8, die van plan zijn om er een franchise van te maken.

Lees verder