Just Mercy Trailer Michael B Jordan Jamie Foxx

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Just Mercy Trailer Michael B Jordan Jamie Foxx

Sterrencast schittert in trailer voor Oscarkanshebber Just Mercy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Warner Bros heeft de trailer vrijgegeven voor het heftige sociale drama Just Mercy, dat het volgend jaar wel eens goed zou kunnen doen bij de Academy Awards. In de hoofdrol zien we Michael B Jordan, die al veel lof kreeg voor zijn acteerprestaties in Black Panther en de beide Creed-films. Daarnaast zijn er belangrijke bijrollen voor Jamie Foxx en Brie Larson, die allebei al zo'n gouden beeldje op de schoorsteenmantel hebben staan.

Afro-Amerikaanse advocaat in Alabama

Just Mercy is gebaseerd op de autobiografie van advocaat Bryan Stevenson, die eind jaren tachtig besloot om onschuldig veroordeelde gekleurde gevangenen bij te staan in Alabama of all places. Erg dapper, maar ook levensgevaarlijk, want deze zuidelijke staat stond er ook toen nog bekend om kneiter-racistisch te zijn. Zelfs de onterecht ter dood veroordeelde Walter McMillian (Jamie Foxx) raadt Stevenson af om in deze ultra-conservatie staat Afro-Amerikanen te verdedigen.

Van de aankomend regisseur van Marvel’s Shang-Chi

Regie van Just Mercy is in handen van Destin-Daniel Cretton, die net als de drie hoofdrolspelers een comic book-connectie heeft: deze uit Hawaii afkomstige filmmaker gaat volgend jaar Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings regisseren, wat de eerste Marvel-film met een Aziatisch hoofdpersonage wordt. Shang-Chi komt pas in februari 2021 uit, Just Mercy is al vanaf 16 januari 2020 te zien in de bioscopen.

Lees verder