Stephen Kings horrorklassieker Firestarter krijgt een remake

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Stephen Kings horrorklassieker Firestarter krijgt een remake

Stephen Kings horrorklassieker Firestarter krijgt een remake

|
|

Laatste update:

Heet nieuws: de makers van Split en Get Out werken aan een nieuwe filmversie van Stephen Kings horrorklassieker Firestarter!

Na het succes van It buitelen de studio’s over elkaar heen om de volgende grote Stephen King-hit uit te brengen. Fans van de horrorkoning kunnen uitkijken naar (nieuwe) filmbewerkingen van onder meer Pet Sematary, The Tommyknockers, The Boogeyman, In the Tall Grass en The Long Walk. Aan dit lange lijstje kan nu ook Firestarter worden toegevoegd, gebaseerd op de gelijknamige roman van Stephen King uit 1984.

Op de vlucht

In Firestarter blijkt Charlie over bijzondere gaven te beschikken. Zo kan het jonge meisje door pure wilskracht objecten in de brand steken. Door deze speciale krachten wordt zij al snel het doelwit van het leger, dat haar wil inzetten als wapen. Samen met haar vader, die ook over bijzondere krachten beschikt, slaat zij op de vlucht.

Prima cast

Het boek werd in 1984 al eens verfilmd door Mark Lester, de regisseur van de Schwarzenegger-hit Commando. Maar hoewel de film beschikte over een prima cast van onder anderen Drew Barrymore (E.T. the Extra-Terrestrial), Martin Sheen (Apocalypse Now) en George C. Scott (The Exorcist III) legde Firestarter het toch af tegen andere Stephen King-verfilmingen uit die periode.

Golden Globe

Het goede nieuws: de remake heeft ook geen slechte papieren! De regie van Firestarter is in handen van Fatih Akin. Deze Duits-Turkse regisseur won dit jaar een Golden Globe voor zijn bloedstollende thriller Aus dem Nichts. Ook aan de producenten van deze remake zal het niet liggen. Akiva Goldsman en Jason Blum tekende eerder voor succesvolle horrorfilms als Paranormal Activity, Split en Get Out!

Het is helaas nog niet bekend wanneer de remake van Firestarter in de bioscopen zal verschijnen.

Lees verder