• Harry Potter

Stem van Sorteerhoed uit Harry Potter overleden: 'geweldige showman verloren'

Sorting Hat

Leslie Phillips, de acteur die de stem insprak van de Sorteerhoed in twee Harry Potter-films, is maandag overleden na een langdurig ziekbed. Dat melden meerdere Britse media. Verdere details over zijn dood zijn niet bekendgemaakt. Hij is 98 jaar geworden.

‘Geweldige showman verloren’

"Ik heb een geweldige echtgenoot verloren en het publiek heeft een werkelijk geweldige showman verloren", zegt zijn vrouw Zara Carr tegen The Sun. Phillips maakte zijn filmdebuut op 14-jarige leeftijd in de film Lassie from Lancashire.

Genomineerd voor BAFTA Award

De acteur werd in zijn carrière genomineerd voor een BAFTA Award, voor zijn rol in Venus (2006). In de eerste twee Harry Potter-films sprak hij de stem van de Sorteerhoed in. Phillips was ook te zien in meerdere films uit de Carry on-franchise, zoals Carry on Nurse (1959), Carry on Teacher (1959) en Carry on Constable (1960).

Hagrid

In oktober overleed een andere acteur uit de Harry Potter-films. Robbie Coltrane, bekend van zijn rol als Hagrid, werd 72 jaar. Hij overleed aan "meervoudig orgaanfalen", meldde TMZ. De halfreus is een van de populairste personages uit de Harry Potter-serie.

Bron: ANP / Veronica Superguide

Leslie Phillips
© Brunopress