Star Wars-game Knights of the Old Republic krijgt verfilming

Veronica Superguide logo
Star Wars-game Knights of the Old Republic krijgt verfilming

Star Wars-game Knights of the Old Republic krijgt verfilming

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al werden de plannen voor toekomstige Star Wars-films na het tegenvallende succes van Solo: A Star Wars Story even op een lager pitje gezet, inmiddels volgen de aankondigingen van nieuwe spin-offs elkaar weer in rap tempo op. Buzzfeed bericht nu dat Disney en Lucasfilm een live action-verfilming willen maken van de populaire Star Wars-videogame Knights of the Old Republic. Eerder deze maand nog bekend dat de Game of Thrones-showrunners drie nieuwe Star Wars-films gaan maken. Game of Thrones-SPOILER: Daisy Ridley kan dus vast gaan oefenen op haar schurkenrollen want die wordt dus vast en zeker een Sith Lord in de laatste 15 minuten van deel drie.

An even longer long time ago in a Galaxy far far away

Knights of the Old Republic verscheen in 2003 en werd toen juichend ontvangen. Opvolger Star Wars: Knights of the Old Republic II – The Sith Lords kwam een jaar later uit, en in 2011 volgde nog Star Wars: The Old Republic. De oorspronkelijke game speelde zich 4000 jaar af voor de gebeurtenissen in de eerste Star Wars-trilogie. Maar verwacht geen Jedi-holbewoners, want ook in dit primitieve verleden hadden ze in ‘A Galaxy Far Far Away’  al gewoon lichtsabels en ruimteschepen.

Scenariste zou al met het script bezig zijn

Disney en Lucasfilm zouden al een scenariste aan het werk gezet hebben om de game voor het witte doek te bewerken. Het zou gaan om Laeta Kalogridis, die onder meer meegeschreven heeft aan Alita: Battle Angel en die ook het boek Shutter Island tot een filmscript bewerkt heeft. We moeten echter niet te snel te enthousiast worden, want Kalogridis is ook mede-verantwoordelijk voor de nog steeds nasmeulende vuilnisbakbrand Terminator: Genisys, waarvan zij één van de twee scriptschrijvers was. Laten we hopen dat Terminator: Dark Fate die franchise weer uit het slop kan helpen.

Lees verder