Star Wars Celebration 2019 presentatie van Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Star Wars Celebration 2019 presentatie van Star Wars Episode IX The Rise of Skywalker

Star Wars fans zetten Chicago op z'n kop voor de Episode IX reveal!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker werd afgelopen weekend onthuld tijdens het Star Wars Celebration fanevenement in Chicago. Duizenden Jedi’s, Stormtroopers, Rey’s en Darth Vaders namen het plaatselijke conferentiecentrum over en wij waren aanwezig om te ervaren hoe enthousiast Star Wars-fans kunnen zijn!

Zelfs de politie van Chicago had er zin in; het korps kwam vlak voordat de beurs begon met een zelfgemaakte video waarin het Disney en Lucasfilm bedankte voor de komst van Star Wars Celebration, de bezoekers welkom heette en ook nog een poging deed tot een lollig filmpje met Star Wars-personages die de stad onveilig maakten. Het resultaat? Waarschijnlijk kan de politie zich beter blijven richten op echte boeven vangen, maar de inzet werd gewaardeerd door de vele fans op Celebration.

Binnen de muren van het immense beursgebouw ging het er een stuk professioneler aan toe. Sommige fans sleutelden maandenlang aan hun kostuum, anderen tekenden of schilderden minstens net zo lang aan de Star Wars-kunst die ze op Celebration verkochten. En Lego vond een onbekend aantal doorzetters bereid het Guinness World Record te breken voor de grootste display van poppetjes uit de Star Wars-collectie van het merk ooit. Maar liefst 36.440 Stormtroopertjes werden vastgeklikt om samen één grote Stormtrooper te vormen en dat record af te tikken.

Star Wars tattoo zetten

De bezoekers van Star Wars Celebration zijn op zoek naar blijvende herinneringen. En soms zelfs permanente: op het Tattoo Pavillion werden het hele weekend op elk willekeurig moment van de dag zeker dertig man tegelijk voorzien van Star Wars-lichaamsversiering. Maar de fans gaan vooral heel veel op de foto. Met auto’s met Star Wars-thema, met replica’s van ruimteschepen uit de films, met hun aankopen uit het eindeloze aanbod merchandise en vooral de kostuumdragers ook erg veel met elkaar.

Star Wars fans zetten Chicago op z'n kop voor de Episode IX reveal!

Op de foto met Anakin Skywalker

En dan is er nog de buitencategorie ‘photo-ops’: de kans om met de echte sterren uit de filmfranchise op de foto te gaan. Onder meer Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Ian McDiarmid (Palpatine) en Billy Dee Williams (Lando Calrissian) hielden sessies.

Net als bij de bekende Comic-Cons hangt daar ook bij Star Wars Celebration een pittig prijskaartje aan. Vooral Christensen weet te rekenen: een foto met de acteur kost over de 200 dollar. Wie zich tussen Anakin en Palpatine in wil vleien voor een portret, mag ruim 325 dollar afrekenen. Een praatje zit daar niet bij inbegrepen. Uit de voorwaarden: “afgezien van een snel hallo, wordt spreken met de talenten ontmoedigd”. Toch vlogen de kaartjes voor een kiekje en een paar seconden met de acteurs de deur uit. En tikten die met een paar dagen werk meer binnen dan sommige fans in de rij in een jaar verdienen.

Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker

De meeste sterren zijn niet alleen voor de foto’s naar Star Wars Celebration gekomen. Er zijn natuurlijk ook nog panels waarin cast en makers terugblikken op hun werk of meer vertellen over de plannen van de franchise. De grootste twee vonden vrijdag en zondag plaats. Voor het weekend onthulde J.J. Abrams dan eindelijk hoe het negende deel van de huidige reeks gaat heten – The Rise of Skywalker – en liet meer beelden zien van de film, tot ontroering van het publiek mét wijlen Carrie Fisher als Generaal Leia Organa. Je kan de trailer hier online checken!

Star Wars fans zetten Chicago op z'n kop voor de Episode IX reveal!
Star Wars fans zetten Chicago op z'n kop voor de Episode IX reveal!

The Mandalorian voor het eerst gezien!

Fans wereldwijd konden via een livestream meegenieten van de presentatie. Dat was ook zondag het geval toen Jon Favreau zijn The Mandalorian besprak, de eerste live-action televisieserie van Star Wars die eind van het jaar start op Disney’s nieuwe streamingservice Disney+. Favreau had echter een verrassing voor de mensen in de zaal – 7.000 van de tienduizenden bezoekers van de beurs die via een loterij een kaartje hadden gewonnen voor het panel. De livestream ging op zwart en alleen de uitzinnige menigte binnen mocht de eerste beelden zien van Pedro Pascal als mysterieuze premiejager. Het was het enige moment van Star Wars Celebration dat de fans niet konden vastleggen (al is het inmiddels gelekt en hebben we het op Superguide staan muhaha!). Maar aan de oorverdovende extase te horen, staat het evengoed in hun geheugen gegrift.

Star Wars fans zetten Chicago op z'n kop voor de Episode IX reveal!

Star Wars Celebration 2019 was door de spectaculaire beelden van Episode IX en The Mandalorian, een van de beste edities van het fanevent. Voor 2021 staat er weer een Celebration gepland. Ben jij een verstokte Star Wars-fan die in iedere tl-buis een lightsaber ziet? Dan kunnen we Star Wars Celebration van harte aanraden!

Lees verder