Spiksplinternieuwe trailer van House of Cards seizoen 5

Veronica Superguide logo
Spiksplinternieuwe trailer van House of Cards seizoen 5

Spiksplinternieuwe trailer van House of Cards seizoen 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het huwelijk van de Underwoodjes had het in seizoen 4 van House of Cards zwaar te verduren, maar in de nieuwe trailer van seizoen 5 lijken de twee sterker dan ooit.

Underwood

Dat Frank Underwood een man met verreikende ambities is, weten we sinds de start van House of Cards. Hij gaat over lijken en zijn vrouw Claire doet graag met hem mee. Gelukkig maar, want hij heeft haar hard nodig. En het Amerikaanse volk hem, als we Underwoods woorden in de trailer moeten geloven: “Ze weten niet wat goed voor hen is.” 

Vergelijking met Trump

Het is alweer het vijfde seizoen van House of Cards en de afleveringen zijn door de huidige politieke toestand in de VS actueler dan ooit. De vergelijking tussen feit (Donald Trump) en fictie (Frank Underwood werd al door menigeen gemaakt. “Natuurlijk, de situaties voelen soms huiveringwekkend gelijk aan. Maar Trump is een buitenstaander die het systeem wil opblazen, Frank is juist het tegenovergestelde”, zegt producer Melissa James Gibson hierover.

Netflix

Gibson is, net als Frank Pugliese nieuw als showrunner van House of Cards, na het vertrek van Beau Willimon. Het vijfde seizoen van de dramaserie staat vanaf 30 mei op Netflix. Nog niet bekend met Frank en Claire Underwood? Je mist echt iets, dus wij stellen voor dat je snel begint met de eerste vier seizoenen die nu al exclusief beschikbaar zijn op de streamingdienst.

Lees verder