Tom Holland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tom Holland
HollywoodSuperhelden

Tom Holland neemt een break van sociale media vanwege 'mentale gezondheid'

|
|

Laatste update:

Tom Holland neemt een socialemediapauze vanwege zijn 'mentale gezondheid'. Volgens de Spider-Man-acteur is sociale media voor hem te overweldigend. "Ik kom in een neerwaartse spiraal terecht als ik online dingen over mijzelf lees. Dat is heel schadelijk voor mijn geestelijke toestand", zegt de Hollywood-ster in een video op Instagram.

Mentale gezondheid

In zijn video legt de 26-jarige acteur uit dat de apps van Instragram en Twitter niet langer op zijn telefoon staan, omdat hij ze 'te overprikkelend en overweldigend' vindt: "Daarom heb ik besloten een stapje terug te doen en de apps te verwijderen".

Verder gebruikt Tom het moment om Stem4 te promoten. Dit platform helpt tieners met bijvoorbeeld apps om aan hun mentale gezondheid te werken. "Er zit nogal een stigma op het praten over mentale gezondheid. We moeten ons er juist niet voor schamen, al weet ik dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is", zegt de acteur.

Spider-Man

Tom Holland is bij het grote publiek vooral bekend van zijn rol als de webslingerende superheld Spider-Man. De meest recent uitgebrachte film in die franchise is Spider-Man: No Way Home. Ook is de van origine Britse acteur te zien als Nathan Drake in de Uncharted-film. De film kan gezien worden als 'een fijne lightversie van Indiana Jones'.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder