Kaj van der Ree tijdens de uitreiking van de Gouden RadioRing 2017

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Kaj van der Ree tijdens de uitreiking van de Gouden RadioRing 2017

3FM maakt thema-uitzending seksueel grensoverschrijdend gedrag Kaj van der Ree

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Radiozender NPO 3FM zendt vrijdagavond 24 januari een special uit rondom het thema van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dit doen ze naar aanleiding van de verdenkingen aan het adres van presentator en YouTuber Kaj van der Ree.

Special in tijdslot van Kaj

De publieke zender laat weten dat ze “het belangrijk vinden om een actueel thema als online seksueel grensoverschrijdend gedrag te bespreken met onze luisteraars.” Eva Koreman zal de special presenteren. “Tijdens onze uitzending willen we een open gesprek voeren met deskundigen en luisteraars,” vertelt de zender. Verder laat 3FM weten dat iedereen die ervaringen wil delen of vragen heeft welkom is.

Beschuldigingen

Kaj van der Ree wordt door meerdere slachtoffers beschuldigd van het sturen van seksueel getinte berichten terwijl zij minderjarig zijn. Zo beweert Laiza Vunderink dat hij haar een ‘dickpic’ stuurde toen ze 14 jaar oud was. Kaj stuurde er de tekst bij: “Met deze ga ik je ontmaagden.” En Laiza is niet de enige: meerdere meiden zeggen een naaktfoto te hebben gehad van de presentator, of hij vroeg of zij een foto wilden sturen.

BNNVARA haalt Proefkonijnen van de buis

De omroep waar Kaj (vooralsnog) onder contract staat, BNNVARA, laat weten dat ze geschrokken zijn van de beschuldigingen en stellen een onderzoek in. Vlak daarna beslist de zender om de uitzendingen van Proefkonijnen per direct te stoppen. Kaj presenteerde het programma samen met Jurre Geluk. BNNVARA gaat de samenwerking met de YouTuber “heroverwegen.” Inmiddels heeft ook het Rode Kruis de samenwerking met Kaj van der Ree stopgezet.

Lees verder