Spacey over Trump: "House of Cards heeft betere schrijvers"

Veronica Superguide logo
Spacey over Trump: "House of Cards heeft betere schrijvers"

Spacey over Trump: "House of Cards heeft betere schrijvers"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Met Donald Trump als president is de realiteit nog vreemder geworden dan de fictie van House of Cards. Kevin Spacey kan er nog om lachen en geeft een kijkje in de keuken.

Stranger than fiction

"De laatste keer dat je hier te gast was, zag de wereld en ons leiderschap er nog iets anders uit", valt Stephen Colbert maar met de deur in huis. "Is het niet vreemd om een serie te maken die minder bizar is dan de realiteit?" Een geestige vraag met een serieuze ondertoon, want House of Cards krijgt het keer op keer voor elkaar om actuele thema's aan te snijden waar Donald Trump zijn eigen krankzinnige sausje nog eens overheen giet.

Kevin Spacey heeft dan ook een serieus antwoord klaar, al is ook hier de humor niet ver weg: "Tussen de opnames en de uitzendingen in gebeuren steeds meerdere dingen die wij in de serie behandelen. Mensen denken dat wij de serie op de actualiteiten baseren, maar wij zijn juist eerst. (...) Ik denk wel dat wij betere schrijvers hebben dan Donald Trump."

5e seizoen House of Cards

Spacey noemt House of Cards en zijn personage Frank Underwood relevanter dan ooit. Over de momenten waarop Underwood de camera in kijkt, grapte de acteur ooit dat hij het op dat moment tegen Donald Trump heeft. "Maar sindsdien is duidelijk geworden dat hij niet luistert." Trump is namelijk een buitenstaander die het systeem lijkt te willen opblazen, terwijl Underwood precies het tegenovergestelde is, zei producer Melissa James Gibson eerder al eens.

Het vijfde seizoen van House of Cards is vanaf 30 mei te zien op Netflix. Naast Kevin Spacey keren ook Robin Wright, Michael Kelly, Jayne Atkinson en Neve Campbell weer terug. Nieuwe gezichten zijn die van Patricia Clarkson (The Green Mile) en Campbell Scott (The Amazing Spider-Man).

Lees verder