South Park

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
South Park

Oh my god! South Park geblokkeerd in China, makers bieden spottend excuses aan

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Slecht nieuws voor Chinese South Park-fans, de serie lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn in het land! BBC meldt dat Chinese kijkers afleveringen van de serie nergens meer kunnen vinden en dat veel artikelen en reviews ook verwijderd zijn. Hmm, kan het iets te maken hebben met de meest recente South Park-aflevering die de Chinese regering belachelijk maakt?

Band in China

In de nieuwe South Park-aflevering ‘Band in China’ gaat Randy, de vader van hoofdpersonage Stan, naar China toe. Hij komt terecht in een gevangeniskamp, waar hij slavenarbeid moet verrichten en zich moet onderwerpen aan de Communistische Partij van China.

Winnie the Pooh

Randy komt in de aflevering ook Winnie the Pooh tegen in de gevangenis. Een paar jaar geleden ontstond er een meme op internet waarin Chinese president Xi Jinping vergeleken werd met de tekenfilmbeer. Sindsdien wordt Winnie the Pooh geweerd in China.

Oh my god! South Park geblokkeerd in China, makers bieden spottend excuses aan

South Park-makers Trey Parker en Matt Stone hebben inmiddels hun excuses aangeboden, in typisch spottende South Park-stijl.

South Park in Nederland

Gelukkig kun je de aflevering nog wel bekijken in Nederland, online of via Comedy Central. Je kan sinds kort ook South Park via Netflix bekijken.

Lees verder