Soundtrack van Star Wars live in Het Concertgebouw

Veronica Superguide logo
Soundtrack van Star Wars live in Het Concertgebouw

Soundtrack van Star Wars live in Het Concertgebouw

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De muziek van Star Wars behoort tot de beste filmsoundtracks aller tijden. In december speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest de wereldberoemde muziek van John Williams live in Het Concertgebouw.

Wookie

Van de opzwepende titelmuziek tot de onheilspellende Imperial March; zelfs de mensen die nog geen Wookie van een Ewok kunnen onderscheiden, kennen de wereldberoemde melodieën uit de Star Wars-films. Geen wonder, de Oscar-winnende soundtrack werd geschreven door niemand minder dan John Williams. Deze componist zou later de muziek schrijven voor kaskrakers als Raiders of the Lost Ark, Jurassic Park en de eerste drie Harry Potter-films. Wie de klassieke soundtrack altijd al eens live heeft willen horen, kan op 1 en 2 december terecht in Het Concertgebouw!

The Last Jedi

De Star Wars-muziek zal worden gespeeld door het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zij zullen de beroemdste en spectaculairste muziekstukken uit de Star Wars-reeks tot leven wekken, van A New Hope tot The Force Awakens. Het concert is georganiseerd naar aanleiding van The Last Jedi, die op 13 december in première gaat.

Wie een kaartje wilt scoren, moet overigens niet te lang wachten. De tickets voor dit bijzondere Star Wars-concert zijn sinds gisteren te koop via de website van Het Concertgebouw.

Lees verder