Soundmixshow reünie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Soundmixshow reünie

Soundmixshow Reünie in het nieuwe Veronica Magazine

|
|

Laatste update:

Veronica Magazine brengt deze week de grootste sterren uit de legendarische Soundmixshow nog één keer bij elkaar. Met een hoofdrol voor presentator Henny Huisman. “Ik ben die lieve man stikdankbaar”, aldus Gerard Joling. 

Van 1985 tot 2002 keek Nederland massaal naar De Soundmixshow van Henny Huisman, tv-veteraan en fervent aardbeieneter. Wekelijks trok de show dik vijf miljoen mensen. 25 jaar na de winst van Glenda Batta (Glennis Grace) organiseerde Veronica Magazine een reünie-fotoshoot met Glennis Grace, Gerard Joling, Marco Borsato, Rudolph van Veen, Edsilia Rombley, Petra Berger en Tino Martin. Allemaal braken ze door bij ‘ome Henny’.

Nerveuze Marco Borsato

Marco Borsato: “Naar De Soundmixshow keken zo sensationeel veel mensen, dat kun je je nu niet meer voorstellen. Ik was ontzettend zenuwachtig.” Gerard Joling: “Het heeft me geen windeieren gelegd en dat allemaal dankzij dat eerste optreden 35 jaar geleden bij Henny. Elke vakantie stuur ik hem nog een kaartje.”

Glennis Grace werd aangepakt

Glennis Grace: “Ik was zestien en een zenuwachtig meisje. Het gevoel dat heel het land keek, dat ik het moest waarmaken... Die lieve ‘oom’ Henny wist precies hoe hij mij, het Amsterdamse brutaaltje, moest aanpakken.” 

Voorloper van The Voice

De Soundmixshow is de voorloper van The Voice of Holland en alle andere talentenshows. Een terugkeer op tv hoeft van Henny Huisman niet zo nodig. “Dacht het niet. Ik woon lekker tussen de boeren. Mijn ene buur heeft koeien, de andere teelt bloembollen. Dat houdt me nuchter. Ik vind het wel gezegend zo.”

Het interview met de fotoshoot van alle oud-deelnemers, vind je in het nieuwe Veronica Magazine dat vanaf vandaag in de winkels ligt.

Lees verder