Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Houd toch op, hij snapt het écht niet’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de twaalde en dertiende aflevering van MAFS.

Door Robin Heerkens
Sonny en Dylan in Married at First Sight

We beginnen bij het koppel waar deze week misschien wel het meeste gebeurde: Loes en Wichian. Dylan mist niet alleen de fysieke aantrekkingskracht tussen deze twee. Er speelt meer, denkt hij. “Ze blijven niet samen. Die ‘sparkle’ is niet het enige dat mist, het blijft toch een beetje steken op een soort vriendenniveau.” Loes stelde zich deze week kwetsbaar op en gaf aan dat ze toch steeds meer voor Wichian begint te voelen. “Dat was een ontroerend moment omdat het voor haar natuurlijk ook samenhangt met het verlies van haar vorige liefde. Wichian reageerde daar gelukkig heel mooi op”, vindt Sonny, maar hij heeft ook zijn twijfels. “Toch blijft het tegelijkertijd ook oppervlakkig. Ze sluiten dat moment bijvoorbeeld niet af met een kus.” Hoewel hij net als zijn man ook niet denkt dat dit in een vurige liefde ontvlamt, blijven deze twee wel één van zijn MAFS-favorieten. “Wat een respectvol koppel. Ze gaan zó goed en lief met elkaar om. Ze zijn een soort anti-Nicol en Martijn: niet respectloos, lekker keten en lol maken met elkaar, er serieus iets van proberen te maken. Heel mooi.

Toch nog geen ciao ciao

Hun namen zijn inmiddels gevallen: Martijn en Nicol. We dachten na vorige week écht klaar te zijn met deze mislukte MAFS-match, maar eh... dacht het niet! We kunnen nog stééds niet definitief ciao ciao roepen. Voegden deze stukjes iets toe? De mannen vinden van niet. “Totaal niet zelfs”, lacht Sonny. “Ik schreeuwde echt naar de tv toen ze in beeld kwamen. ‘Ga weg!’ Ga door met jullie levens, dacht ik. Neem geen zendtijd meer af van koppels die wél echt voor het experiment gaan.” Dat Martijn heel leuk deed met zijn meegenomen vriendinnen – het groepje ging driften met een auto – vond hij respectloos richting Nicole. “Dat gekus, driften terwijl Nicole van autorijden haar beroep heeft gemaakt, zeggen dat je dat toch liever met je vrouw had gedaan. Houd toch op. Hij snapt het écht niet.” Het auto-uitje is ook nog eens “een beetje kinderachtig van de productie”, voegt Dylan toe.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Wilfred en François in Married at First Sight
© RTL

Wilfred en Françoise in de friendzone

Tijd voor de wekelijkse check-in bij Sonny’s onderbuik: denkt die nog steeds dat Wilfred en François de friendzone niet gaan ontstijgen? Zelfs nu het héél goed gaat tussen de twee? “Ja hoor, die onderbuik zegt nog steeds dat het ‘m niet gaat worden. Wat ik denk? Ze hebben het wel geprobeerd en gaan misschien nog niet scheiden bij het eindgesprek, maar het worden uiteindelijk gewoon hartstikke leuke vrienden.” Hij geniet enorm van hun scènes. “Dat getrut met dat snoer in het huis van François. En lekker kneuterig achter elkaar aanlopen in de supermarkt. Heerlijk!” En hoe zit het met Dylan? Nou, zijn onderbuik zegt iets heel anders...

Zitten wij dan helemaal mis?’

De twijfel slaat toch een beetje toe bij de oud-deelnemer. “Ze groeien steeds meer naar elkaar toe bij het samenwonen. Wilfred sprak ook al uit dat hij verliefde gevoelens begint te krijgen. Zitten wij dan helemaal mis?”, vraagt Dylan zich hardop af. “Misschien kan het toch écht wat worden. Het gaat zó goed!

Niet meer te redden?

Over twijfel gesproken: die voelt Dylan totáál niet bij Paula en Remco. Dat huwelijk valt volgens hem niet meer te redden. “Ze hebben allebei de relatie al opgegeven. ‘We hebben nog maar één dag’, hoorde ik ze zeggen op huwelijksreis. Maar nee, dat klopt niet: je hebt zes weken. Het is helemaal niet klaar na de huwelijksreis. Maar dit soort uitspraken bewijst voor mij dat ze er zelf ook geen vertrouwen meer in hebben.” Waar gaat het nu eigenlijk mis met deze twee? “Remco is gewoon niet zo goed in communiceren. Het is een beetje een sulletje. Een lieve sul, dat wel. Je ziet duidelijk aan hem dat-ie het allemaal niet leuk vindt en overrompeld is door Paula. Zij heeft een iets te sterke persoonlijkheid voor hem.” Sonny voelde na de ontbijtscéne, waarin ze het gesprek met expert Patrick nog even nabespraken, best wel wat hoop. “Eindelijk gingen ze echt praten! Totdat het moment kwam waarop we Paula hoorden zeggen dat ze in het zwembad van Remco te horen kreeg dat-ie een sportvrouw zoekt en dat het met haar niet gaat matchen. Ik had echt van die krekelgeluiden in mijn hoofd, weet je wel? Zo ongemakkelijk.” Dat Patrick er deze aflevering zo bovenop zat – letterlijk – beviel de mannen wel. Sonny: “Je ziet de experts dit seizoen écht dingen doen, veel meer dan anders. Het voegt wat toe.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Paula en Remco in Married at First Sight
© RTL

Totaal niet grappig’

Laura en Cathalijne vonden elkaar ondertussen helemaal op huwelijksreis. De vonken vlogen er vanaf op het strand. Zijn deze twee dan toch de ‘Sonny en Dylan’ van dit seizoen? “Ze raken elkaar veel aan, het voelt allemaal al heel intiem”, ziet Dylan. “Toch vrees ik dat dit zo’n héle snelle verliefdheid is. Dat ze eigenlijk veel te snel gaan waardoor het ineens ook weer kan klappen.” Sonny viel iets héél anders op: de sarcastische humor van Cathalijne. “Ik vind haar grappen totáál niet grappig. Dat ze tegen Laura zei of dit het moment was dat ze haar van een rots af moest duwen. Dat had mijn man bij mij niet hoeven doen, zeker niet als je elkaar pas zo kort kent. Je zag het al bij de fotoshoot op het huwelijk. Met de ‘lelijke kant’ van Laura. Nee, dit is mijn humor niet.” Dat botte sarcasme, wat zou daar achter kunnen zitten? “Onzekerheid”, denkt Dylan. “Zo van: ik val jou aan want ik ben te bang om aangevallen te worden.

Patricia en Stephan: een ‘mooi koppel’

Wanneer we het nieuwe, ‘extra’ koppel Patricia en Stephan op tafel gooien, begint Sonny te glunderen. “Deze mensen gaan er echt honderd procent voor. Ze zijn leuk, knap, begonnen meteen te stralen toen ze elkaar zagen. Een en al positiviteit.” Patricia viel in het bijzonder in de smaak. “De mooiste bruid van het seizoen zei ook goudeerlijk dat ze in de kroeg niet op Stephan af zou stappen, maar het experiment wel vól aangaat. Kijk, dat moeten we hebben. Gewoon recht voor zijn raap, uit het hart gesproken.” Wie er ook vól voor zijn gegaan? Maarten en Richelle natuurlijk. Dit koppel flitste in welgeteld één scène voorbij, maar die gaf Dylan wel een goed gevoel. “Ze werden ontvangen door hun ouders en we zagen dat die ouders het onderling ook supergoed konden vinden. Dat geeft Maarten en Richelle ook weer meer vertrouwen in elkaar. Het is zo belangrijk dat de ouders er ook achter staan en het zien zitten. Een heel goed teken.

Het koppelsdiner

Volgende week krijgen we een nieuw MAFS-element te zien: het koppelsdiner. De stellen komen na de huwelijksreis bij elkaar om hun avontuur te bespreken. Natuurlijk is alles al opgenomen, maar als het kón zou Dylan het volgende advies aan de kandidaten willen geven: houd het bij jou en je match. “Natuurlijk ligt het op de loer om een kant te kiezen bij koppels waar het niet zo goed gaat. Maar, en dat merkten wij ook wel een beetje van ons weekend met de koppels uit ons seizoen: er wordt al snel bemoeid en gesteukt en dat zorgt voor stress en onzekerheid.” In het kader van het experiment zou Dylan het fair vinden als Martijn en Nicole ook aan zouden schuiven. “Maar dan vallen er wel klappen.

Sonny ziet dat helemaal niet zitten. “Hopelijk blijven die stoelen gewoon leeg.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.