• Married at First Sight
  • Opinie

Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Doe dit in de huiskamer, maar zeker niet op tv’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Let op: dit artikel bevat spoilers voor de achtste en negende aflevering van MAFS.

Sonny en Dylan in Married at First Sight

Deze Married at First Sight-week voelde als een emotionele rollercoaster vol ups en downs. Waar het bij het éne koppel opeens érg lekker ging, onstonden er volgens Sonny en Dylan bij een ánder stel de eerste scheurtjes.

Positieve plottwist

Bij wie ging het beter? Sonny: “Als ik nu op één koppel mijn geld moest zetten, is dat Maarten en Richelle. Die hebben mij echt positief verrast deze week. Ik denk dat hij al wel wat meer wil, ook fysiek gezien, maar hij geeft haar echt de tijd en ruimte. Volgens mij zit het namelijk vooral bij Richelle dat het een beetje kabbelde de afgelopen tijd. Die is iets te veel gesloten en met haar gevoel bezig. Ik stond te juichen op de bank toen ze zoenden op die klif!” Dylan ziet ook positieve veranderingen bij Maarten en Richelle. “De mening van expert Eveline is écht belangrijk voor Richelle, dat merkte je. Ze was ook heel open naar haar toe. Fijn om te zien dat ze wat meer uit haar schulp kruipt. Laat ze maar lekker voelen met dat veertje. Even je gedachten uitzetten en gáán.” Het ongemak dat de mannen de afgelopen weken voelden, is hiermee ook een klein beetje afgenomen. “Ze zijn wat meer ontspannen naar elkaar toe. Het ziet er steeds minder awkward uit”, besluit Dylan.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Loes en Wichian Married at First Sight
© Nander de Wijk/NT Visuals

Scheurtjes in het hoopvolle huwelijk van Loes en Wichian

Bij Loes en Wichian begonnen de eerste scheurtjes te ontstaan toen duidelijk werd dat Wichian énorm tegen vreemdgaan is. Dat terwijl Loes tegen de camera zei dat ze daar veel genuanceerder in staat en iemand niet meteen bij het grofvuil zet na een ‘uitstapje’. “Dat voelde echt als een eerste deukje in dit prille huwelijk”, zag Dylan. “Het is nog steeds een kanshebberskoppel, al hangt het wel af van hoe groot deze deuk is. Het is een best wel fundamenteel iets waar je niet zomaar overheen stapt.” Sonny viel vooral op hoe mooi ze met elkaar omgingen. “Het voelde geen moment ongemakkelijk. Al tijdens de reis kropen ze lekker tegen elkaar aan in het vliegtuig. Heerlijk!” Het is trouwens niet alleen maar grappen en geinig doen; Sonny zag ook een serieuzere kant van de twee. “Wichian vroeg heel mooi en respectvol door toen Loes vertelde over haar overleden vriend. Hoe ze dat dan voor zich ziet met samenwonen. Niet alleen lief, maar ook heel knap van hem. Hij luistert echt naar haar.” Ziet hij hier nog steeds een match in? “Ja, al twijfel ik wel of ze elkaar even leuk vinden. Volgens mij ziet Wichian het véél meer zitten.

Het onderbuikgevoel van Sonny

Wie deze rubriek wekelijks volgt weet inmddels heel goed hoe Sonny over Wilfred en François denkt: niet zo hoopvol. “Ook deze week zei mijn onderbuikgevoel nog steeds hetzelfde: dit is geen match. Het blijven leuke mannen, maar je ziet dat ze niet dat ‘verliefde pubers’-gevoel hebben. Nog steeds niet.” Dylan herkent dat. “Ze zoeken wat minder het fysieke contact op. Ik mis chemie.” Een promo voor volgende week, waarin we zien dat de mannen elkaar een knuffel geven bij Wilfred thuis, belooft niet veel goeds, zo vinden de oud-deelnemers. Sonny: “Je hebt dik drie uur gereden en dan geef je elkaar geen kus? Hopelijk gebeurt dat nog en zien we het nu even niet, maar als je elkaar al een paar dagen niet gezien hebt is dat géén goed teken.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Remco en Paula in Married at First Sight
© RTL

Remco en Paula

Over een gebrek aan chemie en fysiek contact gesproken... Remco en Paula. Het verbaast de mannen dat er letterlijk en figuurlijk zo’n afstand zit tussen deze nieuwe kandidaten. “Kom op, je doet mee aan Married at First Sight”, zucht Sonny. “Je wil wel met een vreemde trouwen, maar een kusje op de mond gaat te ver?” Desondanks vindt Sonny het wel een “prachtig koppel om te zien”. Wat vindt zijn man van hun terughoudendheid? “Ik verbaasde me ook. Je moet je voor de volle honderd procent geven als je hieraan meedoet. Mijn gevoel zegt dat die terughoudendheid vooral vanuit Paula komt. Het is goed dat ze haar grens aangeeft, maar tegelijkertijd denk ik wel: kom op zeg, je weet toch aan welk programma je meedoet? Als je in de beginfase al zo afstandelijk doet samen, sta je al op een grote achterstand.

Natuurlijk kunnen we Paula’s moeder Nella niet onbesproken laten. Die pakte deze week opnieuw de spotlights met haar heftige ‘pasta of patat?’-ondervraging van Remco. Deze keer kwam het kruisverhoor ten overstaan van een hele zaal vol vrienden en familie. “Met zo’n schoonmoeder was ik weggerend nog voor het feestje begon”, lacht Sonny. “Laat zo’n man gewoon in zijn waarde”, vindt Dylan. “Doe dit in de huiskamer, maar zeker niet in een volle zaal op tv. Dan was het óók lullig geweest, maar nu was het gewoon sneu voor Remco.

‘Remco is veel te lief’

Sonny vindt de match op zich ook een tikkie sneu voor Remco. “Dit gaat helemaal mis. Remco is veel te lief. Wat hij vertelde bij de trouwgelofte, dat hij hoopt over een jaar ook nog haar ‘man van de dag’ te mogen zijn, was zo mooi: ik moest er gewoon wat traantjes om laten.” Die houding zag hij niet bij Paula. “Naar mijn idee zat ze veel te veel met een bepaalde verwachting in haar hoofd. Ze klaagde ook over hem bij haar vriendinnen. Heel jammer.” “Je ziet echt dat ze teleurgesteld is in wat ze heeft ‘gekregen’”, vult Dylan aan. “Dat straalt ze gewoon uit met haar lichaamstaal.

Zorgwekkende signalen bij Cathalijne en Laura

Er is Sonny en Dylan ook iets opgevallen rondom de nieuwste match. Die van Laura en Cathalijne. Dylan: “Ik vond ze allebei erg leuk en open overkomen. Fijne karakters, dierenvrienden – allemaal goede signalen. Maar het is moeilijk om nog normaal naar deze twee te kijken...” Hoezo? Sonny: “Nou, Cathalijne is volgens een juicekanaal zoenend gespot met een andere vrouw, in december. En ze trouwde in oktober met Laura. Wij weten uit eigen ervaring dat er bijna altijd een kern van waarheid in berichtgeving van juicekanalen zit, dus ik maak me wel zorgen om deze match.” Dylan vindt het ook een zorgwekkend signaal, maar vult aan: “Mocht het inderdaad kloppen, baart dat me ook zorgen voor de match. Maar aan de andere kant: misschien hebben Laura en Cathalijne wel een afspraak gemaakt met elkaar? Dat ze het oké vinden om met anderen te zoenen. We weten het niet zeker.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Martijn MAFS
© RTL

Nicole en Martijn-moeheid

We hebben dit keer zeker niet the best for last bewaard, maar we kunnen het moeilijk niet over mismatch Martijn en Nicole hebben. Sonny: “Héél Nederland is met Martijn en Nicole bezig en kiest een kant: ben je team Martijn of team Nicole? Nou, ik zit in geen enkel team. Het voelt zo langzamerhand vooral vermoeiend om naar te kijken.” Hij hoopt van harte dat we de twee verder niet meer gaan zien bij het koppelsweekend. “Kletter die trouwringen in het bakje bij het eindgesprek en ga lekker je eigen weg!” Waarom het uiteindelijk zo enorm uit de bocht vloog? “Dat zullen we nooit precies weten”, denkt Dylan. “Veel zagen wij als kijkers niet. Zo ook deze week weer, bij dat wijngooien. Maar als ik het kort zou moeten samenvatten, komt het er vooral op neer dat ze precies hetzelfde zijn. Ze zijn altijd bezig om de ander te overteffen en gunnen elkaar de shine niet.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.