Smartphone superheld: iBoy komt naar Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Smartphone superheld: iBoy komt naar Netflix

Smartphone superheld: iBoy komt naar Netflix

|
|

Laatste update:

Een soort Spider-Man van de 21e eeuw. Op 27 januari gaat op Netflix de actiethriller iBoy in première. Wij hebben de trailer.

iBoy

De onwaarschijnlijke superheld in iBoy heeft een hoop weg van Peter "Spider-Man" Parker. Een onopvallend, mager mannetje dat je wel als allerlaatste zou verdenken van nachtelijke activiteiten als boevenvanger. In iBoy wordt Tom niet gebeten door een spin, maar krijgt hij stukjes smartphone in zijn hersenen na een gewelddadige inbraak in zijn huis. Lekker ongeloofwaardig dus, maar dat is precies wat we van superhelden als Spider-Man en Superman gewend zijn, toch?

Tom wordt gespeeld door Bill Milner, die je kunt kennen van X: First Class en dus wel bekend is met het superheldengenre. Bij iBoy ontdekt hij dat de smartphonefragmenten zijn hersenen aantasten en hem langzaam veranderen in een menselijke computer en antenne. In de trailer zie je een paar voorbeelden van de nieuwe mogelijkheden die zo'n "implantaat" brengt.

Zie ook:

Maisie Williams

We durven aan de hand van de trailer nog niet te zeggen of iBoy de moeite waard gaat zijn. Het ziet eruit als een toffe duistere actiethriller, maar zou ook ontzettend flauw kunnen uitpakken. Wat iBoy de moeite van het kijken toch zeker waard maakt, is het feit dat Maisie Williams de rol van Toms vriendin(netje?) speelt. Arya Stark in een superheldenfilm, als je het zo leest klinkt het eigenlijk best geweldig!

iBoy is vanaf 27 januari op Netflix te zien.

Lees verder