Taika Waititi Oscar 2020

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Taika Waititi Oscar 2020

Taika Waititi werkt aan Sjakie en de Chocoladefabriek-series voor Netflix

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Goed nieuws voor regisseur Taika Waititi én voor ons! Hij mag namelijk voor Netflix aan de slag met twee verhalen van Roald Dahl. Zodoende mogen we ons opmaken voor series over Sjakie en de Chocoladefabriek en de Oompa-Loompas!

Deze Roald Dahl-series komen naar Netflix

Taika Waititi mag dus aan de slag met de verhalen van Roald Dahl. Met deze twee series over Sjakie en de Chocoladefabriek en de Oompa-Loompas wordt een langdurige samenwerking tussen Netflix en de The Roald Dahl Story Company afgetrapt. In de toekomst mogen we ook nog Netflix-versies van bijvoorbeeld Matilda en The BFG verwachten. De verwachting is dat al deze boeken omgetoverd worden tot animatieseries. Dat geldt in ieder geval voor de twee series waar Waititi mee aan de slag mag.

Netflix is dolblij met regisseur Taika Waititi

Netflix-kopstuk Melissa Cobb is (via Deadline) van mening dat Taika Waititi dé man voor deze klus is. Sterker nog: waarschijnlijk had Roald Dahl hem zelf ook uitgekozen! Daarnaast herkent Gideon Simeloff van The Roald Dahl Story Company ook wel een klein beetje van Willy Wonka in de creatieve flair en humor van Waititi.

De komende projecten van Taika Waititi 

Wat een complimenten! We snappen ze echter volledig; ook wij denken dat de regisseur wel eens iets heel tofs van deze series over Sjakie en de chocoladefabriek en de Oompa-Loompas kan maken. Helaas kunnen we echter nog geen verdere details met jullie delen… Hopelijk volgen die echter snel! Tot die tijd mogen we ons in ieder geval verheugen op een aantal andere projecten van Taika Waititi, zoals Suicide Squad 2 en Thor: Love and Thunder.

Lees verder