Showrunner onthult nieuwe details vervolg 13 Reasons Why

Veronica Superguide logo
Showrunner onthult nieuwe details vervolg 13 Reasons Why

Showrunner onthult nieuwe details vervolg 13 Reasons Why

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is inmiddels geen geheim meer dat de hitserie 13 Reasons Why een vervolg krijgt. In een interview met Entertainment Weekly lichtte showrunner Brian Yorkey al een tipje van de sluier op.

De laatste aflevering van 13 Reasons Why verdeelde de fans van de hitserie tot op het bot. Veel kijkers vonden het een mooi afgerond einde, terwijl andere fans schreeuwden om een vervolg. Die laatste groep krijgt nu zijn zin. Onlangs werd het tweede seizoen van 13 Reasons Why al officieel aangekondigd en showrunner Brian Yorkey onthulde vandaag wat we zoal kunnen verwachten.

Geheimen

Zo was de vraag niet meer of Hannah zou terugkeren in het tweede seizoen, maar hóe! Yorkey zegt hierover: “Hannah komt absoluut terug. Een van de vragen die nog niet beantwoord is wie er nu echt verantwoordelijk is voor haar dood. Om die vraag te beantwoorden, moeten we terug naar het verleden, naar Hannahs kant van het verhaal. Zo komen dingen die we al weten in een ander daglicht te staan. Maar ook zullen er nieuwe geheimen worden onthuld, die ons meer vertellen over wie Hannah was en hoe haar leven eruit zag.”

Cliffhangers

Het eerste seizoen van 13 Reasons Why eindigde met een paar bloedstollende cliffhangers. Natuurlijk vormen die cliffhangers de opmaat voor de volgende verhaallijnen: “Al die cliffhangers hadden te maken met traumatiserende gebeurtenissen, zoals pesten en verkrachting. Ik wil graag zien hoe de personages hiermee omgaan, of er nog hoop is voor deze tieners. Daarnaast zullen we natuurlijk ook alle brandende vragen beantwoorden waar de kijkers nog mee zitten. Wat gaat Tyler doen? Wat gebeurt er met Alex? Komt Bryce nog voor de rechter?”

Tapes

Ook zal het verhaal zich weer afwisselend tussen vroeger en nu afspelen. Daarnaast zullen de cassettebandjes verruild worden voor een andere technologie: “De vrienden zijn de tapes natuurlijk nog niet vergeten, maar in dit seizoen zal een andere ouderwets medium een belangrijke rol spelen. Dan kunnen 13-jarigen weer googelen wat dat voor iets was”, aldus Brian Yorkey.

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why verschijnt in 2018 op Netflix.

Lees verder