Shownieuws: 'Niet gezegd dat Vandaag Inside stopt'

SBS Shownieuws

Volgens Shownieuws is het helemaal niet duidelijk of het complete presentatietrio van Vandaag Inside de stekker er echt uit heeft getrokken.

Ook in Shownieuws kwam Johan Derksens optreden in Vandaag Inside dinsdag aan bod. Nederland wachtte op het excuses dat de analist zou gaan maken over de anekdote die hij dinsdag vertelde. Derksen vertelde dat hij vijftig jaar geleden een kaars tussen de benen van een dronken, bewusteloze vrouw had gestoken. Nederland viel massaal over deze ontboezeming, het OM kondigde aan onderzoek in te stellen en een grote sponsor trok zich terug.

'Samen uit, samen thuis'

Het excuus van Derksen bleef uit in Vandaag Inside. Wel gaf hij onder andere aan dat hij niet meer door wil gaan met zijn tv-optredens, en met het populaire praatprogramma stopt

 

Volgens de voetbalanalist is er in Nederland geen plaats meer voor zijn 'geestelijke onafhankelijke denken' en is de cancel-en wokecultuur veel te groot. Hoewel mede-presentator Wilfred Genee vindt dat met het vertrek van Derksen ook het programma moet stoppen, was aan het einde van de aflevering dinsdag niet zeker of alle drie de mannen ook echt opstappen. “Samen uit, samen thuis”, vond Genee. René van der Gijp heeft hier tijdens de aflevering niets over gezegd.

Open einde

Volgens Shownieuws-presentatrice Airen Mylene is het dan ook niet duidelijk of kijkers nu echt afscheid zullen moeten nemen van het programma. “Wilfred liet het einde wel open van: 'misschien zitten we hier morgen wel, misschien ook niet'. Volgens Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker, die ook bij het entertainmentprogramma was aangeschoven, “is er veel geld mee gemoeid”. Hij vindt het einde van de show dan ook geen vaststaand feit, naar aanleiding van de uitzending van Vandaag Inside. “Voor Talpa zijn de belangen groot.”

Rust in de tent

De Shownieuws-redactie heeft contact gezocht met Vandaag Inside, maar zij willen voorlopig niet reageren. “Zij willen rust in de tent.” Volgens Den Aantrekker is het enige geluid dat ze uit de hoek van het programma hebben vernomen een tweet van Marieke Derksen, de dochter van Johan Derksen. Zij staat achter haar vader en begrijpt dat hij stopt met Vandaag Inside.