‘Show Dr. Phil hielp verslaafden aan alcohol en drugs’

Veronica Superguide logo
‘Show Dr. Phil hielp verslaafden aan alcohol en drugs’

‘Show Dr. Phil hielp verslaafden aan alcohol en drugs’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Uh oh. Dr. Phil, Amerika’s bekendste televisiepsycholoog, zit in de problemen. Kwaliteitskrant The Boston Globe en STAT News hebben vernietigende artikelen over de show gepubliceerd.

Alcohol

In de artikelen wordt beweert dat verschillende voormalige gasten van de show, waarin zij van hun verslaving af zouden worden geholpen, juist alcohol kregen. Ook zouden medewerkers van het realityprogramma hun aan drugs hebben geholpen.

Todd Herzog

Zo nam ex-survivor-winaar Todd Herzog (bovenstaande foto) in 2013 deel aan Dr. Phil. Hij was op dat moment alcoholist, maar had naar eigen zeggen niet gedronken voordat hij in de studio aankwam. Hij vond echter een fles wodka in zijn kleedkamer, die hij vervolgens helemaal leegdronk. Later bood een medewerker hem ook nog het kalmeringsmiddel Xanax aan. “Een dodelijke combinatie”, aldus Herzog.

Drugs

Daar bleef het niet bij. Andere gasten vertelden The Boston Globe dat ze een gevaarlijke en pijnlijke detox moesten ondergaan in hun hotelkamer voordat de show werd opgenomen. Daarnaast heeft een gast een keer heroïne gekocht met medeweten van een paar medewerkers en is een andere (zwangere) gast gefilmd toen ze op zoek ging naar een drugsdealer. 

'Gelieg, verdraaiing en bagatellisering'

Dr. Phil wilde zelf niet reageren op de aantijgingen, een medewerker van de show deed dat wel. "Verslaafden zijn berucht om hun gelieg, verdraaiing en bagatellisering”, aldus de woordvoerder. “Als het risicogevallen waren toen ze bij ons aankwamen, dan waren ze dat daarvoor ook al. Het enige verschil is dat ze nu een stap dichterbij hulp zijn, hulp die ze meestal zelf bij lange na niet kunnen betalen."

Lees verder