Rami Malek als Freddie Mercury op het podium zingend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rami Malek als Freddie Mercury op het podium zingend

Shocking: China heeft Bohemian Rhapsody aangepast?!

|
|

Laatste update:

Afgelopen weekend is de hit Bohemian Rhapsody over Queen-zanger Freddie Mercury in Chinese bioscopen verschenen. Tegen de verwachtingen in is de film toch door de strenge censuur gekomen, maar niet geheel zonder prijs...

Bohemian Rhapsody aangepast

Er wordt door de Chinese overheid streng gekeken naar films waarin ‘afwijkende’ meningen over liefde en het huwelijk naar boven komen. Het was voor velen dan ook verrassend dat Bohemian Rhapsody toch de bioscoop in mocht. Nu begrijpen we waarom: de film is aangepast!

Geen homoseksualiteit

In de Chinese versie wordt er bijvoorbeeld niet gesproken over homoseksualiteit. Wanneer de scène in beeld komt waarin Mercury aan zijn band vertelt dat hij aids heeft, verdwijnt in Chinese bioscopen het geluid en de ondertiteling. De scène waarin Mercury zich als een vrouw verkleed is er zelfs helemaal uitgehaald. De Chinese variant van de film is in z’n geheel ruim 3 minuten korter dan het origineel. 

Chinese bezoekers not amused

Chinese bezoekers zijn niet te spreken over de aanpassingen. Sun Jing, een 26-jarige kantoormedewerkster uit Beijing, legt uit: “Ik kijk naar een filmbiografie en wil daarom een authentiek beeld krijgen. Onderdelen van zijn leven verdwijnen nu onverklaarbaar uit het verhaal.”  

Dat Bohemian Rhapsody zelfs in China te zien is, ondanks de manier waarop, laat wel zien hoe succesvol de biopic is. Er gaan dan ook al geruchten rond over een mogelijk vervolg... 

Lees verder