Shadow & Bone

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Shadow & Bone

Shadow and Bone-acteurs verklaren belangrijk verschil boek en serie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sinds afgelopen vrijdag shinen acteurs Ben Barnes en Jessie Mei Li in de boekverfilming van Shadow & Bone, naar de gelijknamige roman van Leigh Bardugo. De serie is tot op zekere hoogte identiek aan de boeken, maar op één ding na... en daar willen ze toch wat over kwijt.

Pas op: dit nieuwtje bevat spoilers! 

'Are you sure?' 

In de roman van Leigh Bardugo gaat het er met name voor hoofdpersonage Alina iets heftiger aan toe. Zo wordt ze door de machtige generaal 'The Darkling' Kirigin (Ben Barnes) overvallen met een kus. Het verhaal suggereert daarna dat ze na wat hartstochtelijk zoenen bijna het bed met elkaar gaan delen... tot ze kort daarna worden onderbroken. Maar in de Netflix-verfilming is het Alina die de eerste stap zet en, wanneer de seks aanstaande lijkt, stopt hij abrupt om te vragen of 'ze het wel zeker weet'.

Shadow and Bone-acteurs verklaren belangrijk verschil boek en serie

Vrouwenemancipatie

Dit lijkt op beeld misschien een 'kleine' verandering, maar er is vooraf goed over nagedacht. "Dat was een van de dingen die echt belangrijk was voor alle betrokkenen - de schrijvers, regisseurs, ikzelf en ook Ben", vertelt Li in een interview met Hollywood Reporter. "Dat wilden we graag doen, omdat we weten dat er veel jonge kijkers zijn. Voor hen is dit een belangrijke boodschap. In de show heeft Alina meer keuzevrijheid en is ze onafhankelijk om keuzes te maken met haar hart en haar intuïtie in plaats van wat haar wordt verteld." 

Discussie starten

Ook Ben wilde wat toevoegen om dat extra te benadrukken. Zo kwam hij op het idee om 'Are you sure?' aan het script toe te voegen. "Hij heeft een problematisch karakter, vanuit welke hoek je hem ook bekijkt. Maar ik wilde hiermee de discussie starten over de vraag of ze op dit moment keuzevrijheid heeft en laten zien dat er begrip is tussen hen, aangezien hij misschien echt iets voor haar voelt." Maar dat wil niet zeggen dat hij nu als held kan worden gezien, dat absoluut niet zelfs. "Als acteur moet ik alleen manieren bedenken om hem te begrijpen en zijn keuzes te motiveren." Lees hier het complete interview.

Shadow & Bone is vanaf nu te zien op Netflix. Overigens net als deze nieuwe titels.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te beluisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder