Seven Seconds al na één seizoen uitgeteld op Netflix

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Seven Seconds al na één seizoen uitgeteld op Netflix

Seven Seconds al na één seizoen uitgeteld op Netflix

|
|

Laatste update:

Netflix houdt het na het eerste seizoen al voor gezien met de misdaadserie Seven Seconds. De misdaadserie is sinds eind februari te zien op het populaire on demand-kanaal, dat blijkbaar geen heil ziet in verlenging.

Met bloed doordrenkte sneeuw

Ook al was Seven Seconds gebaseerd op de Russische actiefilm The Major, toch zag de serie eruit als een soort Amerikaanse variant op de winterse trage misdaadseries die de laatste jaren vanuit Scandinavië de hele wereld overgewaaid zijn. Dat is ook al wel te zien aan de poster waarop hoofdrolspeelster Clare-Hope Ashitey in een landschap vol met bloed doordrenkte sneeuw staat, alsof ze voor de cover van een Jo Nesbo-thriller poseert.

Amerikaans tintje

Deze Amerikaanse versie van een Russische film met een Scandi-sausje was ook mede-geproduceerd door Veena Sud, die eerder de Amerikaanse uitvoering van The Killing produceerde. De serie kreeg een Amerikaans tintje door het in Amerika gevoelige thema erin te verwerken van een onschuldige Afro-Amerikaanse jongen die wordt doodgeschoten door een blanke agent.

Geen champagne voor Corey

Volgens acteur Corey Champagne, die in de serie de rol van Kadeuce Porter speelde, was het nooit de bedoeling dat er een tweede seizoen zou komen. Het is maar de vraag of dat zo is, want als Netflix een miniserie van één seizoen uitbrengt zeggen ze dat er doorgaans meteen duidelijk bij. Fans wijzen er ook op dat er nogal wat plotlijnen onopgelost blijven na het eerste seizoen (ONDERSTAANDE TWEET STAAT STAMPVOL MET SPOILERS DUS NU STOPPEN ALS JE DE SERIE NOG WILT ZIEN)

Lees verder