Serie Outsiders stopt na twee seizoenen

Veronica Superguide logo
Serie Outsiders stopt na twee seizoenen

Serie Outsiders stopt na twee seizoenen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De seizoensfinale van Outsiders is voorlopig meteen de laatste aflevering. De zender WGN America heeft besloten te stoppen met de serie.

Goed bekeken?

Dat meldt Deadline. In een verklaring zegt CEO Peter Kern over de keuze dat WGN de intentie heeft om hun originele content ‘uit te breiden’ en ‘te herschikken om een meer diverse programmering’ te bereiken, waar Outsiders dus niet meer tussen past. Een opmerkelijke keuze, aangezien de serie inmiddels is uitgegroeid tot één van de meest bekeken series van de zender.

Waarschijnlijk wordt er een andere zender gezocht om de serie door te laten gaan voor een eventueel derde seizoen.

Macht en controle

In Outsiders spelen onder anderen Ryan Hurst (Opie in Sons of Anarchy), Thomas M. Wright (Steven Linder in The Bridge) en David Morse (True Detective). In de serie barst de strijd los om macht en controle in de ruige en mysterieuze heuvels van Appalachia. Asa Farrel (Joe Anderson) keert na tien jaar terug naar de Appalachian Mountains, waar de Farrel stam meer dan 200 jaar afgezonderd van de samenleving een Spartaans leven leidt.

Dit gaat niet zonder slag of stoten aangezien de stam wordt bedreigd met uitzetting en de berg moet worden ontruimd voor steenkoolwinning. Plaatsvervangend sheriff Wade Houghton (Thomas M. Wright) krijgt de taak om het ontruimingsproces zo snel mogelijk te laten verlopen, maar is bang dat dit gepaard gaat met een bloederige strijd en het verlies van levens bij beide partijen.

Seizoen 2 bij FOX

In Nederland startte de serie afgelopen november op de zender FOX. Het tweede en dus laatste seizoen van Outsiders zie je vanaf 23 april.

Lees verder