Sense8 na twee seizoenen gecanceld

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sense8 na twee seizoenen gecanceld

Sense8 na twee seizoenen gecanceld

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix stopt na twee seizoenen met het sciencefictiondrama Sense8. Een derde seizoen zit er niet in. Dit meldt Netflix.

Boze fans.

“Na 23 afleveringen, zestien steden en dertien landen komt dit verhaal van Sense8 tot een einde”, aldus Netflix’ contentmanager Cindy Holland. CEO Reed Hastings zei gisteren al dat Netflix meer risico’s moet nemen. “We moeten gekke dingen proberen en we moeten meer shows annuleren.” Netflix heeft dus nu de daad bij het woord gevoegd en fans zijn er niet blij mee!

Sense8

Op 5 mei bracht Netflix het tweede seizoen uit. Deze is deels in Amsterdam opgenomen. Sense8 gaat over een groep mensen die op sensorische wijze aan elkaar gelinkt zijn. Deze zogenaamde ‘sensates’ kwamen er in het eerste seizoen achter dat ze met elkaar in verbinding stonden en ze leerden ze hun krachten gebruiken. In seizoen 2 werd de groep nog steeds opgejaagd door bad guy Whispers en zijn kwaadaardige organisatie BPO.  

The Get Down

Sense8 is niet de eerste show die gecanceld wordt. Eind vorig jaar werd de serie Marco Polo geschrapt en vorige week beschoor The Get Down, van Moulin Rouge-maker Baz Luhrmann, hetzelfde lot. Welke shows er nog gaan volgen is niet bekend, maar maak je geen zorgen: hitseries als House of Cards en Orange is the New Black zullen waarschijnlijk niet het veld hoeven te ruimen.

Lees verder