Seizoen 8 van Game of Thrones verschijnt mogelijk pas in 2019

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Seizoen 8 van Game of Thrones verschijnt mogelijk pas in 2019

Seizoen 8 van Game of Thrones verschijnt mogelijk pas in 2019

|
|

Laatste update:

Schokkend nieuws vanuit het HBO-front! Tegenover Entertainment Weekly lichtte HBO’s programmabaas, Casey Bloys, toe dat de serie niet zo snel tot een einde wordt gebracht als sommige fans hopen. Daarnaast zijn er ook nieuwe details over de geplande prequel-series bekendgemaakt.

Nog anderhalf jaar...

Showrunners David Benioff en D.B. Weiss hebben extra tijd nodig om het laatste seizoen te maken. Ze hebben nog zeker anderhalf jaar nodig om de scenario’s te schrijven, en dan moeten het ook nog allemaal opgenomen worden. Verwacht wordt dat het laatste seizoen misschien pas in 2019 te zien zal zijn. Voor die tijd komt er ook geen spin-off.

Spin-offs

De bedoeling is om eerst Game of Thrones af te maken. HBO wil die serie een mooi einde geven en daar alle tijd in steken. Daarnaast is alles mogelijk voor die prequel-serie: als het beste format maar één seizoen duurt, moet het maar zo zijn. Benioff en Weiss gaan niet meewerken aan de spin-offs: “Omdat ze van de van de series willen genieten als fans.” Ze hebben volgens Bloys twaalf jaar aan de serie gewerkt en krijgen dan ook alle ruimte om iets heel anders te maken. De programmabaas bevestigde ook dat de eerder onthulde spin-offs van Game of Thrones sowieso pas ná het achtste seizoen zullen verschijnen. HBO is sowieso niet van plan om voor elk kwartaal een nieuwe Game of Thrones-serie te hebben.

Het zevende seizoen van Game of Thrones gaat op 16 juli van start. Kijk bovenaan deze pagina naar de trailer.

Lees verder