"Sean Spicer" hoopt dat je fijne feestdagen hebt gehad

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
"Sean Spicer" hoopt dat je fijne feestdagen hebt gehad

"Sean Spicer" hoopt dat je fijne feestdagen hebt gehad

|
|

Laatste update:

Verkleed als de paashaas en in de rol van perswoordvoerder Sean Spicer vertelt Melissa McCarthy over de joodse feestdagen in een sketch die alweer miljoenen keren bekeken is!

Holocaustcentra

Donald Trumps perschef Sean Spicer moest vorige week diep, diep door het stof nadat hij zich weer eens in de problemen had gewerkt. Deze keer maakte hij het wel erg bont: Spicer zei dat zelfs Adolf Hitler geen chemische wapens heeft gebruikt (zoals Assad in Syrië), waarmee hij dus tot zijn eigen schrik vergat te denken aan de concentratiekampen, die hij later zelf nog eens als "holocaustcentra" zou omschrijven. Koren op de molen van Saturday Night Live natuurlijk, dat de feestdagen aangreep om "Spicey" weer eens voor schut te zetten, voor zover hij dat niet zelf al had gedaan...

Pesach

Aan Melissa McCarthy natuurlijk weer de eer om de parodie op zich te nemen. Naast een halfbakken verontschuldiging voor de Hitler-vergelijking en een fraaie verwijzing naar het schandaal rond United Airlines, zegt Spicey vooral spijt te hebben van het feit dat dit alles zich afspeelde tijdens de joodse Pesach-feestdagen. "Hij" geeft er daarom graag nog wat extra aandacht aan door uit te leggen waar "het joodse Pasen" eigenlijk op gebaseerd is.

Het zal je niet verbazen dat de uitleg in de sketch niet precies aansluit bij het echte verhaal van Pesach. Lees vooral nog eens over de daadwerkelijke verschillen voordat je de SNL-sketch bekijkt, dan begrijp je misschien nog beter waarom de video alweer ruim zes miljoen keer is bekeken. We hopen dat je, met welke achtergrond dan ook, een paar fijne feestdagen hebt gehad!

Lees verder