Sciencefiction-favoriet The Expanse van ondergang gered

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sciencefiction-favoriet The Expanse van ondergang gered

Sciencefiction-favoriet The Expanse van ondergang gered

|
|

Laatste update:

Sciencefiction-fans hadden 't niet meer toen Syfy onlangs na drie seizoen de stekker uit The Expanse trok. Maar niet getreurd: Amazon geeft de serie een tweede leven met de bestelling van een vierde reeks.

Gebaseerd op de bekende boekenreeks van James S.A. Corey, een pseudoniem van de schrijvers Daniel Abraham en Ty Franck, heeft de serie wereldwijd behoorlijk wat fans. Dat komt vooral omdat Netflix de rechten heeft om de serie buiten Amerika uit te zenden. Maar voor de Amerikaanse zender Syfy werd de serie te duur en dus moest de stekker er na het lopende seizoen uit. De cast en crew is vanzelfsprekend in hun nopjes met dit laatste nieuws. 

"We zijn meer dan trots dat Amazon het vertrouwen in ons uitspreekt voor een nieuwe reeks, maar vooral zijn we de talloze trouwe fans heel erg dankbaar", stellen de makers in een verklaring. The Expanse speelt zich af zo'n 200 jaar in de toekomst. Mars is gekolonialiseerd, op dwergplaneet Ceres werken mensen om voor water en zuurstof te zorgen voor de rest van de mensheid.

In Nederland zijn de eerste twee seizoenen van The Expanse beschikbaar op Netflix. Het derde seizoen zal daar naar verwachting vanaf oktober te zien zijn.

Lees verder