Schrijfster Dirty Dancing bezig met vervolg

Veronica Superguide logo
Schrijfster Dirty Dancing bezig met vervolg

Schrijfster Dirty Dancing bezig met vervolg

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Nog geen maand geleden werd bekend dat er een remake van Dirty Dancing komt in de vorm van een televisiefilm. Als het aan Dirty Dancing-schrijfster Eleanor Bergstein ligt, zal het daar niet bij blijven!

Abortus

Dertig jaar na het uitkomen van Dirty Dancing broedt de schrijfster op een vervolg. In een interview met BBC Radio 4 zegt de schrijfster van de kaskraker uit 1987 dat de tijd rijp is voor een nieuwe Dirty Dancing-film. De film sneed namelijk thema’s aan die volgens Bernstein nog steeds actueel zijn, zoals abortus: ''We dachten dat we deze strijd gewonnen hadden, maar de discussie is weer helemaal terug. Baby is een vrouw die zich tegenwoordig bezig zou houden met vrouwenrechten. En ze zou meelopen in marsen voor Black Lives Matter."

Remake

Het is natuurlijk nog maar de vraag of haar ideeën echt zullen leiden tot een vervolg op Dirty Dancing. Deze 80’s klassieker leverde weliswaar maar liefst 213,95 miljoen dollar op, maar het vervolg Dirty Dancing: Havana Nights uit 2004 wist maar weinig mensen naar de bioscoop te lokken. Daarnaast zal in maart een remake van Dirty Dancing verschijnen, met hoofdrollen voor onder anderen Nicole Scherzinger en Abigail Breslin.

Lees verder