Scarlett Johansson stapt uit film om kritiek over transgenderrol

Veronica Superguide logo
Scarlett Johansson stapt uit film om kritiek over transgenderrol

Scarlett Johansson stapt uit film om kritiek over transgenderrol

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Scarlett Johansson zal niet langer een rol spelen in de film Rub & Tug. De actrice zou de rol van een transgenderman spelen, maar critici hebben online luidkeels laten weten dat een transgender de rol moet vertolken.

"Als gevolg van de recente ethische vragen die zijn ontstaan na mijn casting als Dante "Tex" Gill, heb ik besloten mijn deelname aan het project in te trekken", laat Scarlett in een verklaring weten. "Hoewel ik het fantastisch had gevonden om het verhaal van Dante en zijn transitie te kunnen laten zien, begrijp ik waarom velen denken dat hij door een transgender persoon moet worden gespeeld. Ik ben dankbaar dat dit debat heeft geleid tot een breder gesprek over diversiteit in de filmwereld." 

De president van GLAAD (een organisatie die zich inzet voor oprechte representatie van homo's, bi's en transgenders in de media) reageerde met een eigen statement: "Scarlett Johanssons verklaring, samen met iedereen die zich uitsprak tegen deze film, is het begin van verandering van het toekomstige beeld van de transgender in Hollywood. Hollywood heeft veranderd hoe Amerikanen tegen homo's en lesbiennes aankijken en televisie begint nu hetzelfde te doen voor transgender mensen, aangezien transgenderrollen enorm populair zijn bij critici en het publiek. De filmindustrie heeft de kans om hetzelfde te bereiken."

Kritiek

Het grootste punt van de geuitte kritiek, was dat transgender acteurs en actrices bijna nooit de kans krijgen om een 'normale' filmrol te spelen, maar dat ze dus óók niet de kans krijgen om een transgenderrol te spelen, aangezien die aan actrices zoals Scarlett Johansson gegeven worden. 

Rub & Tug

Rub & Tug gaat over transgender Dante "Tex" Gill, een grote naam in de misdaad, die zijn massagesalon gebruikte als vermomming voor prostitutie in de jaren 70 en 80. Het is niet helemaal zeker wat de toekomst van de film is, maar er is een grote kans dat-ie gewoon gemaakt gaat worden met de juiste representatie van transgenders.

Lees verder