Scarlett Johansson levert meeste winst op in 2016

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Scarlett Johansson levert meeste winst op in 2016

Scarlett Johansson levert meeste winst op in 2016

|
|

Laatste update:

Een film met Scarlett Johansson in de hoofdrol deed het in 2016 het best in de bioscopen. Het Amerikaanse zakenblad Forbes rekende uit dat de 32-jarige actrice de meeste winst opleverde voor een film en ze verslaat daarmee 'Captain America' Chris Evans.

Captain America: Civil War

Scarlett leverde in totaal 1,2 miljard dollar (1,15 miljard euro) brutowinst op. Dat heeft ze vooral te danken aan haar hoofdrol als Black Widow (Natasha Romanova) in Captain America: Civil War, een van de meest lucratieve films van 2016. Ook Scarletts rol in Hail, Caesar! droeg een steentje bij.

Top 5

Dankzij die rol blijft de actrice haar Captain America-collega’s net voor. Chris Evans, die de titelrol speelde, volgt met 1,15 miljard dollar (1,1 miljard euro) op de tweede plek van het Forbes-lijstje. Robert Downey Jr. was als Iron Man te zien in de Marvel-film en was daarmee goed voor een brutowinst van eveneens 1,15 miljard dollar (1,1 miljard euro).

Op nummer vier en vijf staan Suicide Squad-actrice Margot Robbie en Amy Adams, die het afgelopen jaar te zien was in de succesfilms Batman v Superman: Dawn of Justice en Arrival.

Forbes stelde de lijst samen aan de hand van de inkomsten uit de verkoop van bioscoopkaartjes. Animatiefilms waarin alleen de stemmen van acteurs te horen zijn, werden niet meegenomen.

Flops

Johnny Depp werd begin december opnieuw uitgeroepen tot meest overbetaalde acteur van het jaar. De Disney-productie Alice Through the Looking Glass leverde wereldwijd 300 miljoen dollar op, terwijl het budget 170 miljoen was. Forbes baseert zich ook op de opbrengst van de films Mortdecai en Black Mass waarvoor Depp vorstelijk betaald werd, maar niet zo succesvol waren. 

Lees verder