SBS6 zendt veelbesproken documentaires over prinses Diana uit

Door Redactie
SBS6 zendt veelbesproken documentaires over prinses Diana uit

Deze augustus is het twintig jaar geleden dat prinses Diana omkwam bij een noodlottig auto-ongeluk. Om hierbij stil te staan, zendt SBS eind deze maand twee documentaires uit over de ‘people’s princess’.

Parijs

Prinses Diana spreekt twintig jaar na het fatale auto-ongeluk in Parijs nog steeds tot de verbeelding. De prinses was enorm geliefd bij de Britten, zowel voor als na haar scheiding met prins Charles. De manier waarop ze zich inzette voor het gewone volk leverde haar de bijnaam ‘the people’s princess’ op. Zeker na haar onverwachte dood bleek hoeveel mensen van over de hele wereld de prinses liefhadden. Reden genoeg om twintig jaar later stil te staan bij het leven en werk van prinses Diana.

Huwelijk

SBS6 herdenkt haar met twee documentaires: Diana: De Geheime Tapes en Diana: De People’s Princess. In De Geheime Tapes vertelt prinses Diana vrijuit over haar huwelijk met Prins Charles. Daarbij werden details over hun seksleven niet geschuwd. Deze documentaire deed dan ook veel stof opwaaien in het Verenigd Koninkrijk.

Intiem

In De People’s Princess komen haar zoons aan het woord, prins William en prins Harry. Zij kijken terug op de nasleep van het overlijden van hun moeder en welke rol zij daarin hebben gespeeld. Deze intieme interviews worden inmiddels als historisch gezien.

Diana: De Geheime Tapes is op woensdag 30 augustus om 23.30 uur te zien op SBS 6. Diana: De People’s Princess is de dag erop te zien om 20.30 uur.

SBS6 zendt veelbesproken documentaires over prinses Diana uit