Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Johan Derksen

SBS6 gaat tegen Johan Derksen in na uitspraken We Want More: 'Onjuist'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Hoewel er vooralsnog geen ruzie is uitgebroken tussen VI-heren Wilfred Genee, René van der Gijp én Johan Derksen in De Oranjezomer, heeft die laatste nu wel een 'dingetje' met zijn eigen Talpa. Johan beweerde gisteren dat talentenjacht We Want More doorgestoken kaart is en SBS6 komt daar nu op terug.

Johan klopte voor het afgelopen seizoen van We Want More aan bij John de Mol himself en droeg een van zijn vele bluesvrienden aan. "Ik zei tegen De Mol: 'Neem Sean Webster, een betere blueszanger is er niet in dit land'." Volgens Johan kwam Sean toen in een vooropgezet plannetje terecht. "Nou, dan moet Sean daarheen en dan zeggen ze: 'Jij doet twee rondes mee en dan ga je eruit'. Dat wordt allemaal van tevoren bekokstoofd." Wat vindt SBS6 van deze uitspraken?

SBS6 reageert op Johan Derksen

Sean Webster zat uiteindelijk, inderdaad, maar twee keer in We Want More en haalde de finale niet. Toch ontkent SBS6 ten stelligste dat de makers de boel in de maling nemen, zo laat een woordvoerder weten in een reactie aan Veronica Superguide. "De uitspraak van Johan Derksen gisteravond in De Oranjezomer over het SBS6 programma We Want More is onjuist. Alle zangers die deze zangwedstrijd aangaan hebben gelijke kansen om te winnen. De jury en vakjury beoordelen de zangers op hun vakmanschap en in de finale heeft ook de kijker een stem."

Waarom dacht Derksen dit?

We zijn benieuwd of Johan er in de uitzending van vanavond op terug gaat komen, want we gaan er voor het gemak vanuit dat 'ie zo'n claim ook weer niet zomaar uit zijn duim zuigt. Dat wordt dus nog interessant. Johan had zelf trouwens nog wel een idee waarom Sean niet verder zou mogen. "Een blueszanger met een dikke bierpens die liedjes zingt die de massa niet leuk vindt... nee, er moet een barbiepopje winnen natuurlijk. Of een dakloze, die kan ook winnen. Maar niet iemand die wat kan."

De Oranjezomer is van 10 juni t/m 11 juli elke dag na de EK-wedstrijd die avond rond 23:00 uur uur te zien op SBS6, met ook voorafgaand om 20:00 uur tot 20:45 uur een voorbeschouwing. Vanaf 12 juli t/m 8 augustus is De Oranjezomer elke dag om 21:30 uur te zien.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder