SBS6-icoon Uri Geller gaat Brexit stoppen met telepathie

Veronica Superguide logo
SBS6-icoon Uri Geller gaat Brexit stoppen met telepathie

SBS6-icoon Uri Geller gaat Brexit stoppen met telepathie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Theresa May is gewaarschuwd: illusionist Uri Geller dreigt dat hij haar brein wil infiltreren met telepathische oorlogsvoering. Het oud-jurylid van De Nieuwe Uri Geller van SBS6 is dus eigenlijk geen mentalist meer, eerder een extremist.

Zijn doel? Brexit stoppen. Dit bizarre nieuws krijgt in Engelse media nu veel aandacht omdat Geller zelf een open brief stuurde aan May, gepubliceerd door The Jewish Telegraph. “Ik waardeer je enorm”, schrijft Geller. “Toch zal ik je telepathisch van de Brexit weerhouden. Geloof me, tot iets dergelijks ben ik in staat.”

Icoon van de Nederlandse tv

Meneer Geller werd in 1973 na een gefaald optreden in The Tonight Show eigenlijk al ge-out als charlatan. Hij kon de door host Carson aangereikte lepels niet ‘buigen’. Toch ging hij nog jarenlang stug door. Het leverde hem op een gegeven moment zelfs een eigen, best wel populaire talentenjacht op: SBS6 ging met ‘m in zee en zond van 2008 tot en met 2010 de cultshow De Nieuwe Uri Geller uit.

Professor X

Uri Geller waant zich nu dus een soort Professor X die denkt dat ‘ie iemands brein op afstand kan kapotbombarderen. Of May onder de indruk is, is niet bekend. Waarschijnlijk heeft ze andere dingen aan haar hoofd. Overigens zijn ze geen onbekenden van elkaar: May en Geller dronken weleens koffie en kennen elkaar volgens Britse media redelijk goed.

De Nieuwe Uri Geller

Uri Geller roept weer veel herinneringen op aan de illusionistenshow De Nieuwe Uri Geller. Patty Brard – inmiddels weer terug op het oude nest - kreeg er bijna elke week een hartverzakking, kandidaten hadden namen als Joker en The Mask, good ol’ Tooske presenteerde het en wat dacht je van Vampier Vincent? De man die oprecht eng was en bloedzuigers als snoepjes at. Een kleine greep uit het verbijsterende aanbod:

Lees verder