SBS6 grijpt in: Dit Vindt Nederland verdwijnt

Door Robin Heerkens
Natacha Harlequin

SBS6 gaat niet langer aanmodderen met de flop-show Dit Vindt Nederland, die al weken voor anderhalve man en een paardenkop op tv komt.

In het nieuwe programma, onder leiding van strafrechtadvocate Natacha Harlequin, mochten allerlei opiniemakers hun meningen over maatschappelijke onderwerpen verdedigen, maar er kraaide amper een haan naar. Kijkcijfers schommelden zo rond de 100.000, maar doken er toch best vaak onder. SBS6 komt nu met een uitleg.

'Niet genoeg omarmd'

Eerder leek het erop dat er nog een ingreep kwam, maar nu trekt SBS6 er toch de stekker uit. "SBS6 is de zender die thuis is in elke straat. Daarom koesterden wij al een tijd de wens om een programma te maken waarin alle Nederlanders een stem krijgen. Met Dit vindt Nederland! hebben we ons hier hard voor ingezet, maar helaas blijkt het programma in deze vorm niet voldoende te worden omarmd", zo staat er in het persbericht.

Van de buis

Om het gat dat Dit Vindt Nederland achterlaat op te vullen, komen vanaf maandag 12 oktober Lingo en 50/50 terug op de buis. Talpa's tv-directeur Marco Louwerens vindt het jammer dat er geen groot kijkerspubliek op af kwam. "Ontzettend jammer, zeker gezien het harde werk en het commitment van een grote groep collega’s. En niet te vergeten Natacha Harlequin en Mart Grol die de moed hadden om op ons verzoek in het diepe te springen. Veel respect daarvoor. Wanneer je nooit iets probeert gebeurt er ook nooit iets." Maar, we zijn er ook weer niet helemaal vanaf. Mogelijk komt er in de toekomst een soortgelijke show. "De gedachte achter Dit Vindt Nederland! is nog steeds een buitengewoon interessante en verdwijnt dan ook zeker niet in de prullenbak. Wellicht dat we daar in de toekomst in een andere vorm weer mee aan de slag gaan."