Gordon

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gordon

SBS6 grijpt in bij Gordon

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Een flinke domper voor Gordon. SBS6 greep in bij zijn vrijdagavond-spelprogramma The Cube, dat hij in een interview met Superguide 'het grootste programma' uit zijn carrière noemde. Maar... ook deze noodgreep lijkt nog geen kijkcijfervruchten af te werpen.

Het zit zo: Gordon begon eigenlijk al vrij magertjes. The Cube trok de afgelopen weken steeds minder kijkers. We gingen van 368.000 kijkers naar 345.000 en vervolgens zelfs naar 305.000, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. SBS6 greep in. The Cube werd een halfuurtje ingekort en begon om 20:30 uur in plaats van om 20:00 uur. Heeft het geholpen? 

The Cube nog steeds geen hit

Nou, nee, kunnen we alvast spoilen. Maar toch even eerst: waarom kortte SBS6 de show in? "Omdat we verwachten dat dit tijdstip een beter instapmoment is voor de kijker", legde een Talpa-woordvoerder uit aan het AD. "We zijn constant bezig met optimalisatie van de uitzendschema’s van onze zenders. We hopen dat hierdoor meer mensen dit spannende hightechprogramma met waanzinnige spellen op basis van hele nieuwe technieken weten te vinden."

SBS6 grijpt in bij Gordon

'Teleurstellend'

Het resultaat na gisteren? Slechts 332.000 kijkers. Ook Britt en Martien Meilands quiz First and Last - die na The Cube komt - trekt steeds minder bekijks. Wat ooit begon met 751.000 kijkers is nu nog maar goed voor een aantal van 379.000. Gordon moest de afgelopen weken even bijkomen van een ziekenhuisopname, maar hij zat deze week in Koffietijd, waar 'ie ook even inging op de cijfers. "Het is zo’n leuk programma. Het verdient zoveel meer kijkers, want de kijkcijfers vallen echt tegen."

The Cube is voortaan elke vrijdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder