SBS-kijkers in de war: ‘wat is er mis?’

Voor de Nederlanders die het weekend graag afsluiten met Patty Brard en Tooske Ragas was er vanavond slecht nieuws. Verwarde kijkers zagen hoe hun Hart van Nederland en Shownieuws plotseling van het scherm verdween. 

Shownieuws

Halverwege Hart van Nederland ging het mis, opeens verdween Celine Huijsmans. Daar voor in de plaats kwam er ’even geduld’ te staan. Sommige vaste kijkers vonden het maar onheilspellend. “Ik schiet dus serieus meteen in de paniek modus, als in, schietincident of gijzeling of weet ik het wat!"

Man Bijt Huh?

Volgens SBS was er sprake van een technische storing. Eentje die, helaas voor de fans, nog niet voor Shownieuws verholpen was. Hierdoor was er op het vaste roddelslot opeens Man Bijt Hond te zien. “Wat is er mis?”, vraagt een kijker zich af. Een ander vindt Man Bijt Hond ‘een goede vervanging’. Eentje liet zelfs weten te hopen dat Hart Van Nederland niet begint. "Ik geniet te erg van Man Bijt Hond". Helaas voor de Man Bijt Hond-fans werd Hart van Nederland later op de avond toch nog hervat. 

Wereldwijde hack

De reden voor dit alles bleek een storing te zijn. Dit is niet de eerste keer in korte tijd dat SBS hier last van heeft. Kortgeleden viel ook HLF8 even weg en ook NLZIET had vorig jaar een grote storing. Op twitter suggereert iemand dat het misschien te maken heeft met een wereldwijde hack, met randsomware ‘zoals een half uur geleden gemeld werd door Italiaanse media’.