SBS 6 maakt opvolger Utopia bekend

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
SBS 6 maakt opvolger Utopia bekend

SBS 6 maakt opvolger Utopia bekend

|
|

Laatste update:

SBS 6 heeft een opvolger gevonden voor de dagelijkse realityserie Utopia. In het nieuwe programma House of Talent gaan acht muzikale talenten in de voormalige radio- en televisiestudio van de AVRO in Hilversum samenwonen om van daaruit aan hun solocarrière te werken. House of Talent begint in de zomer bij SBS 6, waar het dagelijks in de vooravond te zien zal zijn.

De zender begint vandaag met het werven van artiesten voor de reeks waarin plaats is voor zowel een rapper als een volkszanger, een rocker en een dj. Elke artiest moet iedere zes weken een nummer uitbrengen.  "De kijker volgt hun avontuur op de voet en is getuige van de onderlinge relaties, de successen, de tegenslagen en de optredens in het land", stelt SBS 6.

En: "Welke artiest wordt er in korte tijd razend populair en verdient geld met zijn talent? Geld verdienen én een grote fanbase opbouwen zijn belangrijk, want de talenten worden afgerekend op hun prestaties. Tijdens de serie vallen er artiesten af en stromen er nieuwe, gemotiveerde talenten in."

Tony van de Berkt van platenmaatschappij 8ball Music is nauw bij het programma betrokken. Tony was eerder te zien in de talentenjacht The Next Boy/Girl Band. In House of Talent stuurt hij als platenbaas twee managers aan die hun eigen artiesten zo groot mogelijk proberen te maken. 

,,Voor House of Talent hebben we mensen nodig die muziek dromen en ademen. Je werkt er 24/7 aan je eigen muziek, het publiek leert je goed kennen en je wordt begeleid door de beste professionals uit de muziekindustrie'',  zegt Van de Berkt. ,,Iedereen die serieus een muziekcarrière ambieert en deze unieke kans wil aangrijpen, moet zich snel opgeven." 

Volgens Van de Berkt worden de deelnemers niet opgesloten in het gebouw. De families en vrienden van de talenten mogen op bezoek komen maar niet blijven overnachten. ,,Natuurlijk gaan de kandidaten gewoon naar buiten voor optredens'', aldus Van de Berkt die hoopt dat de realityreeks een nieuwe Nederlandse ster zal opleveren. Het programma heeft nog geen einddatum.  Het gebouw waar de talenten zullen verblijven is volgens SBS 6 voor onbepaalde tijd gehuurd. 

Lees verder