Bob Ross

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Bob Ross

Say what?! Bob Ross komt naar Netflix

|
|

Laatste update:

Eind vorige week trakteerde Netflix ons al op het augustus-overzicht vol prachtige titels. Van The Kissing Booth 3, Herrie in Huize Gerrie tot Control Z; allemaal leuk en aardig, maar er steekt één titel met kop en schouders bovenuit: Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed.

We kunnen ons helaas geen uren plezieren met het schilderen van bossen met naaldbomen, besneeuwde bergtoppen en klotsende watervallen. Maar we zijn zeker niet teleurgesteld.

Documentaire over zijn leven

Netflix komt namelijk met een documentaire over de man achter al die kunstwerken. "Ontmoet de man achter de meme. Ontdek het leven en de erfenis van de tijdloze landschapskunstenaar Bob Ross in Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed", zo teastte de streamingdienst al eerder.

The Joy of Paiting in een notendop

De docu vertelt zijn fascinerende levensverhaal en geeft nooit eerder vertoonde inzichten in zijn carrière. Want hoe groeide een ogenschijnlijk simpele man uit tot één van de bekendste tv-schilders ooit? Hij staat immers niet bekend als een groot kunstenaar, maar wel als een fenomeen met zijn goedgemutste show The Joy of Painting. Het ging hem altijd om de liefde voor het schilderen, en om blijdschap over te brengen. Maar dat succes had blijkbaar een keerzijde door een strijd over zijn 'happy little trees'.

Hysterische reacties

Het Nederlandse Netflix-account is alvast enthousiast over de komst van de docu. "Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu, Bob Ross-docu!!!" 

Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed is vanaf 25 augustus (!) te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder