Saturday Night Live-sketch presenteert hilarische Game of Thrones spin-offs

Veronica Superguide logo
Saturday Night Live-sketch presenteert hilarische Game of Thrones spin-offs

Saturday Night Live-sketch presenteert hilarische Game of Thrones spin-offs

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De hypetrain voor het laatste seizoen van Game of Thrones dendert op volle vaart en zodoende kwam niemand minder dan Kit Harrington dit weekend Saturday Night Live presenteren. Aangezien Jon Snow himself als gastheer optrad, had het comedy-programma natuurlijk ook een paar op Game of Thrones gebaseerde sketches. De leukste hiervan was een nep-reclamespot waarin HBO al haar prequels, sequels en spin-offs lanceerde.

The Queen of King’s Landing

Eerst zien we Jon Snow (gespeeld door Kit Harington zelf) in de soapy spin-off Castle Black, waarin de liefde tussen hem en Ygritte stiekem doorgaat nadat zij in een whitewalker is veranderd. Vervolgens wordt de tekenfilmserie Daria omgetoverd in Arya, en zien we Samwell Tarly en zijn vrouw in Queen of King's Landing, hun eigen variant op de Kevin James-serie King of Queens.

No Ballers

Hierna zien we wat flitsen van nieuwe series voorbijkomen, zoals No Ballers waarin alle eunuchen uit de serie met hun variant op de Dwayne Johnson-serie Ballers komen. Ook Carice van Houten krijgt haar eigen spin-off serie met The Marvelous Mrs Melisandre, waarin de beruchte necromancer de luchtige serie The Marvelous Mrs. Maisel nadoet. Aan de kleintjes is trouwens ook gedacht met spin-offs op HBO Kids, waarin de hondjes van Paw Patrol vervangen worden door wolven.

Game of Thrones: Special Victims Unit

De mooiste crossover is tot het eind van de sketch bewaard: In een mix van Game of Thrones en Law & Order: Special Victims Unit lossen Ice-T en Mariska Hargitay (de echte hoofdrolspelers van SVU die hier in verrassingscameo's opduiken) een zaak op die de meest lugubere moorden en verminkingen uit de serie combineert, en natuurlijk beschrijft Ice dit in geuren en kleuren. Als HBO aan het eind nog even verkondigt “We're going full Star Wars on this” zien we ook nog in een flits Westerosworld en zowaar Ru Paul’s Dragon Race voorbijkomen. Stuk voor stuk series waar we veel meer van zouden willen zien dan alleen een drie minuten durende sketch!

Kit Harington kreeg in zijn Saturday Night Live-optreden trouwens meteen de lachers op zijn hand met een welkomstwoordje waarin nog wat bekende Game of Thrones-gezichten opduiken.

Het was niet de eerste keer dat de acteur die de serieuze Jon Snow speelt zich van zijn komische kant liet zien; een paar jaar terug deed hij al een werkelijk briljante sketch met Seth Meyers waarin Jon Snow een nogal ongepaste tafelgast bleek.

Lees verder