Saturday Night Live komt met Us-parodie

Veronica Superguide logo
Saturday Night Live komt met Us-parodie

Saturday Night Live komt met Us-parodie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Saturday Night Live was dit weekend voor het eerst in een paar weken weer in Amerika op de buis te zien, en het populaire comedy-programma haakte actueel in op het succes van horrorsensatie Us. Hier zien we hoe de dubbelgangers allemaal op een callcenter moeten werken. [lichte SPOILERS voor wie Us nog niet gezien heeft!]

Rare credit card-afschriften

Komedienne Ego Nwodim neemt de rollen van Adelaide en haar dubbelganger Red hier even over van Lupita Nyong'o. Als Adelaide thuis zit en haar credit card-maatschappij wil bellen omdat er wat rare kosten opduiken op de afschriften, zegt haar man: “Vergeet het maar, daar krijg je alleen een robot aan de lijn”. “Nee hoor”, zo zegt Adelaide, “bij Discover Card krijg je een echte persoon te spreken, die net als jou is”. En vervolgens krijgt ze haar dubbelganger aan de lijn, die net als in de film zeer moeizaam spreekt.

“Het lijkt er op dat iemand mijn credit card gebruikt heeft om honderden rode overalls, motorhandschoenen, konijnen en reuzescharen te kopen”, aldus Adelaide, waarna een gesprek begint waarin ze er langzaam achter komt dat de vrouw aan de andere kant van de telefoon wel erg veel op haar lijkt.

Compliment

Het is voor films een compliment om bij Saturday Night Live op de hak genomen te worden; dan wordt er immers vanuit gegaan dat genoeg kijkers de film gezien hebben. In het geval van Us is dat een veilige aanname: de film trekt in Amerika al een paar weken volle zalen, en doet het ook hier goed in de bioscopen. In de tussentijd raken wij maar niet uitgepraat over dat einde en zitten we nog boordevol vragen.   

Lees verder