Sanne Wallis de Vries: "Ik zou de uitslag hebben verklapt"

Veronica Superguide logo
Sanne Wallis de Vries: "Ik zou de uitslag hebben verklapt"

Sanne Wallis de Vries: "Ik zou de uitslag hebben verklapt"

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Sanne Wallis de Vries heeft sinds Wie is de Mol veel geleerd over selfies, geheimen bewaren en de populariteit van het programma.

Selfies na Wie is de Mol

Sanne Wallis de Vries moet erg wennen aan de populariteit die haar winst in Wie is de Mol met zich meebrengt. Dat vertelde zij in het Radio 5-programma Volgspot. “Mensen komen na afloop van de voorstelling heel vaak zeggen hoe leuk ze mij in de Mol vonden en willen met mij op de foto”, vertelt de cabaretière. “Dat is voor mij redelijk nieuw. Ik heb zeven jaar geen soloprogramma gemaakt en in die tijd is de selfie opeens heel normaal geworden.”

Sanne wist wel van tevoren dat het programma populair was en keek er zelf naar. “Maar elke week 3 miljoen kijkers en al die mensen die zaterdag in het Vondelpark stonden - daar kon ik mij van tevoren eigenlijk geen goede voorstelling van maken. Dat realiseer je je eigenlijk pas als je op dat bordes staat en denkt: gaat iedereen hier nou uit zijn dak vanwege een televisieprogramma?”

Geheim verklappen

Van haar prijzengeld, netto zo’n 17.000 euro, krijgen haar vaste muzikanten een bonus. “We spelen maar drie keer per week, eigenlijk zou dat méér moeten zijn voor een beetje fatsoenlijk inkomen.” Ook krijgen haar twee kinderen een extra cadeautje. “Zij hebben maandenlang niets verklapt over mijn prestaties, dat vind ik zó knap. Ik denk dat ik toen ik zo oud was zoiets direct op school had verteld om populair gevonden te worden.”

Mensenkennis

Sanne zei verder dat ze veel profijt heeft gehad van logisch nadenken. Op haar elfde won ze als jongste deelnemer ooit een wedstrijd Rubiks kubus oplossen. “Ik ben sowieso dol op puzzelen. Het is, ook in De Mol, een kwestie van deductie: als je zeker weet dat iemand het niet kan zijn, dan moet je ze ook voor jezelf uitsluiten en verder gaan kijken.” Daarnaast helpt het enorm om mensenkennis te hebben. “Je moet het leuk vinden om naar mensen te kijken en gedrag van mensen te interpreteren. Daardoor wist ik bijvoorbeeld zeker dat Jochem van Gelder de mol echt niet kon zijn - anders was het echt geen goede mol geweest.”

Lees verder